Hele landet får sol som optakt til snefri weekend

Deltagere i fredagens julefrokoster skal huske overtøjet, når de har hikket farvel til kollegerne.

 

Vejrudsigt for det fynske område

Tør og kølig luft fra nord giver Danmark en flot optakt til en weekend, hvor en smule nattefrost, en enkelt eller to byger med slud samt rimtåge natten til søndag bliver de mest vinterlignende indslag.

- Fredag bliver den mest spændende af de kommende dage med rigtig flot solskin til hele landet og temperaturer mellem tre og syv grader, siger Anja Bodholdt, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut.

Dagen igennem vil en jævn vind blæse ned over Danmark fra nord og nordvest.

- I den østlige del vil vinden i formiddagstimerne være frisk til hård ved kysterne, tilføjer hun.

Tusindvis vil fra de sene eftermiddagstimer samles om snaps og sild, da fredagen er en af de helt store dage for julefrokoster med kollegerne. Og et godt råd: forlad nu ikke festen uden overtøj.

Natten til lørdag bliver ifølge DMI nemlig rimelig kold med temperaturer mellem to og fem minusgrader. Lokalt måske ned til seks-syv graders frost.

Lørdag og søndag går det med Anja Bodholdts ord "jævnt ned ad bakke" med mindre sol end fredag.

- Lørdagen begynder fint med rigtig meget sol, men i løbet af dagen dukker der flere skyer op. Lokalt måske med regn- eller sludbyger, men det er i småtingsafdelingen, forsikrer hun.

Med næsten ingen vind og temperaturer mellem to og syv grader - varmest i de vestlige egne - kan lørdagen blive ganske fin til udendørs aktiviteter.

Natten til søndag slår vinden om i det vestlige hjørne. Et højtryk over de britiske øer med mere varm og fugtig luft rykker mod Danmark.

Og derfor bliver det knapt så koldt som den foregående nat.

- Mellem minus to og plus to grader, siger Anja Bodholdt.

- Og så dukker der nok noget tåge eller rimtåge op i nattetimerne, tilføjer hun.

Søndagens vejr afviger ikke væsentligt fra lørdagens. Igen vil der være mulighed for enkelte byger med regn eller slud.
 
- Der kommer lidt skyer, men det bliver også en smule varmere - fire til syv grader - end lørdag. Så alt i alt får vi ganske stabilt vejr i weekenden, siger Anja Bodholdt.

Vejrudsigt fra TV 2 VEJRET

 

 

Oversigt

    Oversigt