Helena deler bil: - Det er lækkert

Helena Winther på 29 år er tilmeldt Tadaas delebilsordning i Odense og er glad for det.

Når Helena Winther skal bruge en bil, kan hun booke den via en app på mobilen og så hente bilen, der står til opladning i kvarteret, hvor hun bor.

Boligforeningen Civica samarbejder med virksomheden Tadaa, hvor de sætter to delebiler til rådighed for beboerne i Højstruplund. 

Og den ordning er Helena Winther godt tilfreds med.

- Mit arbejde ligger i nærheden, så jeg har ikke brug for at eje en bil. Men når jeg for eksempel skal gøre store indkøb, som det kan være svært at have på en cykel eller i bussen, er det lækkert at kunne bruge en delebil, siger hun.

Som handelselev kan hun godt undvære at skulle betale forsikring, vægtafgift og mekanikerregninger, og det slipper hun for med delebilsordningen.

Hun slipper også for at skulle tjekke bustider, og bilen er hurtigere end både cykel og bus, hvis hun har travlt.

Derudover er der også hensynet til samfundet og miljøet:

- Delebilen kører på el, så den forurener ikke ret meget. Og hvis flere brugte delebiler, ville det give mindre trafik og støj, siger Helena Winther.

En ulempe kan være, at de to biler, der er til rådighed, kan være optaget; men det er kun sket en enkelt gang for Helena Winther.

- Så må man bare vente, til den bliver ledig.

Helena Winther afviser ikke, at hun en dag vil anskaffe sig sin egen bil, hvis hun for eksempel får arbejde længere væk end i dag. Til gengæld vil hun ikke udvære delebilen.

En ordning med fremtid
På Fyn har Tadaa to biler i Odense og to biler i Middelfart - begge steder i samarbejde med Civica, men der er flere på vej.

- Vi ser, at de steder, hvor der er god offentlig transport, vil man gerne have en delebil, for de udgør et godt makkerpar, siger Signe Hollensen, marketing- og eventmanager hos Tadaa.

Virksomheden er dog også igang med en test i en landsby på Als for at se, om det også er en mulighed.

Tadaa, der har base i Horsens, har det koncept, at de primært samarbejder med boligselskaber og større bofællesskaber, der gerne vil give deres beboere adgang til delebiler.

Man kan benytte et abonnement uden fast månedligt udgift, men hvor man skal betale 49 kroner for hver påbegyndte halve time, man bruger bilen. Ellers koster abonnementerne fra 179 til 799 kroner om måneden, alt efter hvilket transportbehov man har.

Du kan læse mere om Tadaa her.

 

Delebiler vinder frem

 

Oversigt

    Oversigt