Helt færdig! Computerspil på 48 timer!

Tyve trætte programmører mødtes fredag morgen for at vise deres nyuviklede computerspil til juryen i Gamejam

De havde tastet lige til deadline bare én time tidligere, og nu var alle bænket i den lille fremvisningssal på Odense Internationale Filmfestivals kontor.

- Det har været meget sjovt, men hårdt. Min hjerne kører nok kun på halv kraft lige nu, siger Nils Svenningsen, der er en af spiludviklerne.

Fem hold med fire deltagere på hvert hold har haft 48 timer til at udvikle et nyt computerspil over temaet "at rejse". Det var rammen i filmfestivalens første udgave af konkurrencen Gamejam. Udviklerne sad samlet i Intelligent Bankers lokaler i Brandts Passage.

 De har haft mad og drikke til rådighed, så de ikke skulle fokusere på andet end bare at arbejde på højtryk. Og niveauet har været højt, ifølge Gamejam-vært Morten Barfod Søegaard fra Den Fynske Spilfabrik.

- De er utrolig dygtige. Og udover at de har en kodebaggrund, så har vi også prøvet at trække det narrative, historiefortællingen, ind over det. Og det er lykkedes rigtig godt for mange af dem, hvilket jeg egentlig er overrasket over. Det er imponerende.

Fantasien ser ud til at have blomstret blandt holdene, som har fundet på meget forskellige spil udfra rejse-temaet. Et af holdene har skabt et spil over en pistolkugles rejse hen mod lejemorderens offer. I et andet spil bliver man udfordret ved at skulle bevæge sig i stærkt beruset tilstand gennem en urolig togvogn. I et tredje skal man hjælpe en astronaut ud i fremtiden ved at samle energi nok til at komme igennem et sort hul.

Senere fredag får deltagerne besked, om de har vundet. Vinderspillet offentligøres ved filmfestivalens afslutningsshow, OFF Awards, lørdag aften. Det kan følges på tv2fyn.dk, hvor vi livebloger fra begivenheden.

TV 2/FYN sendte torsdag fra filmfestivalen, hvor vi blandt andet besøgte de travle spiludviklere.

Oversigt

    Oversigt