Her er Fyns 10 bedste turistattraktioner

Du kan være med til at afgøre, hvilken fynsk turistattraktion der er den bedste.

Sommervarmen er kommet til det fynske, og snart får skoleeleverne sommerferie. Det kan dermed for alvor mærkes, at sommeren 2017 er i gang.

I den forbindelse er der rig mulighed for, at ferien - både for fynboer og turister - skal bruges på nogle af de seværdigheder, der findes på Fyn og øerne. 

Med udgangspunkt i en række danske og internationale rejseanmeldelser har TV 2/FYN sammensat en top-10-liste over de bedste og mest populære turistattraktioner på Fyn og øerne.

I afstemningen kan du være med til at afgøre, hvilken der er den bedste.

Fortæl gerne i kommentarfeltet, hvorfor du har stemt på dit favoritsted. Skriv også gerne, hvis du mener, at den bedste fynske turistattraktion slet ikke er blandt de ti udvalgte.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis du ikke kan se afstemningen i din browser, kan du klikke her. 

Egeskov Slot

Egeskov Slot er en dansk herregård ved Kværndrup syd for Ringe. Slottet blev opført i 1554 og ligger i dag i Faaborg-Midtfyn Kommune. I juni afvikles musikfestivalen Heartland i slotsparken.

 
 

Den Fynske Landsby

Frilandsmuseet i Odense har gårde og huse, som de så ud i 1800-tallet. Landsbyen i Fruens Bøge har bygninger, der stammer fra 1500-tallet. I udkanten ligger friluftsscenen, som ofte er vært for koncerter. 

 
 

Odense Zoo

Den zoologiske have åbnede i 1930 og ligger på begge sider af Odense Å. Flere end 2.000 individer bor i haven, og Odense Zoo er blandt Danmarks mest besøgte turistattraktioner. 

 
 

Danmarks Jernbanemuseum

Tæt ved Odense Banegård Center ligger en omfattende samling togvogne, lokomotiver, rutebiler og færgemodeller. Udstillingen indeholder blandt andet et eksemplar af det første S-tog fra 1934. 

 
 

H.C. Andersens Hus

Forfatteren er nærmest synonym med Odense, der har opkaldt en musikfestival, lufthavn og meget andet efter eventyrsforfatteren. Hjørnehuset i H. C. Andersen-kvarteret regnes officielt som H. C. Andersens fødested, men det vides ikke med sikkerhed, om han er født her. Museet blev grundlagt 100 år senere i 1905. 

 
 

Marstal Søfartsmuseum

På Ærø har der siden 1929 ligget et søfartsmuseum med flere end 200 skibsmodeller samt hundredvis af flaskeskibe og skibsportrætter. 

 
 

Sct. Knuds Kirke

Domkirken i Odense er opkaldt efter Knud den Hellige, der blev myrdet i 1086 i Sankt Albani Kirke. Kirken er fra 1499, og kirkens tårn er 63 meter højt, hvilket gør kirken til et af Odenses højeste bygningsværker. 

 
 

Brandts 

Kunstmuseet Brandts - Museum for Kunst og Visuel Kultur i Odense er fyldt med klassiske kunstværker, internationalt fotografi, film og tegninger. 

 
 

Valdemars Slot

På Tåsinge ved Svendborg ligger slottet, der blev bygget af kong Christian 4. og stod færdigbygget i 1644 til sønnen Valdemar Christian. 

 
 

Clay Keramikmuseum

Keramikmuseet i Middelfart er et selvejende museum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design. Det blev stiftet i 1994. 

 
 
Foto: Rosa Engelbrecht

De ti turistattraktioner er udvalgt efter anmeldelser fra blandt andre VisitFyn, TripAdvisor og Planetware.

Oversigt

    Oversigt