Her er tegnene: Sådan finder du frem til rotterne i dit hus

Har du mistanke om, at der er rotter i dit hus, er der nogle tegn, der kan fortælle dig, om det er rotter eller mus.

Man er sjældent i tvivl, hvis man har rotter i huset. Sådan lyder det fra Miljøstyrelsen, der har samlet nogle bud på, hvordan du kan opdage skadedyrene i dit hjem.

Nogle steder på Fyn oplever man i disse år en markant stigning i antallet af rotteanmeldelser. Odense Kommune har modtaget 44 procent flere rotteanmeldelser. I 2015 var der 5476 registrerede anmeldelser. 

Hvis du er i tvivl, om der er flyttet rotter ind hos dig, har vi samlet fem tegn på, at rotterne er kommet. Du kan også blive klogere på, om det er rotter eller mus, du har boende.

  • Lugt: Der vil være en skarp og ubehagelig lugt, der kan minde om kloaklugt eller lugten af svinestald.
  • Rottelort: Rotterne efterlader cylinderformede ekskrementer, der er sorte eller brunlige. Ekskrementerne er cirka seks millimeter tykke og 17 millimeter lange.
  • Huller: I nærheden af kloakdæksler, riste eller ved husets fundament kan huller i jorden være tegn på, at der er rotter på spil. Indendørs kan der være huller ved paneler, vægge og gulve. Hullerne er ofte cirkelrunde, og de behøver ikke være større end en tokrone, før en rotte kan klemme sig igennem.
  • Synkende fliser: Hvis der på terrassen eller i indkørslen er synkende fliser, kan det også være tegn på, at rotterne er i gang med at grave gange under fliserne.
  • Lyde: Hvis du kan høre en piben eller kradsen i panelerne, under gulvet eller på loftet, kan det være fra rotter. Lydene kan dog også komme fra mus eller andre dyr, men hvis lydene minder om små hvin eller skrig, er det garanteret rotter, der er på spil.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Derfor er rotter så farlige

 

Oversigt

    Oversigt