Her er vejen: OB er tre kampe fra europæisk fodbold

Hvis OB finder topformen frem de næste fire uger, kan de europæiske turneringer igen finde vej til Odense.

Artiklen er opdateret efter OB's samlede 4-3-sejr over Silkeborg tirsdag den 16. maj. OB møder den samlede vinder af Randers og AaB i semifinalen i playoff-turneringen om en billet til næste sæsons Europa League.  

Esbjerg og OB spillede mandag aften 1-1 i den sidste kamp i nedrykningsspillets pulje 1 i Superligaen, og dermed er fynboerne sikre på at undgå nedrykning til 1. division, og muligheden for en plads i en af næste sæsons europæiske turneringer eksisterer stadig.

OB er faktisk kun fem kampe fra at få en billet til næste sæsons Europa League-kvalifikation. OB møder i sin næste kamp Silkeborg på hjemmebane. Silkeborg vandt den anden nedrykningspulje.

På sin hjemmeside bekræfter OB, at kampen spilles lørdag den 13. maj klokken 16. Returopgøret spilles i Silkeborg tirsdag den 16. maj klokken 18, og hvis OB vinder samlet over Silkeborg, fortsætter fynboerne til næste spillerunde. Hvis OB taber, er sæsonen slut. OB vandt samlet 4-3 over Silkeborg og avancerer til næste runde - holdet er nu kun tre kampe fra europæisk topfodbold næste sæson. 

Sådan får OB billet til Europa League

Skulle OB gå videre, venter vinderen af Randers og AaB, der ligesom OB og Silkeborg er gået videre fra nedrykningspuljerne. Igen spilles der to opgør, og den samlede vinder slutter som nummer syv i Superligaen. Kampene spilles formentlig den 20. og 29. maj, men datoerne ligger ikke endeligt fast endnu.

Og hold nu fast, for fjerde- og syvendepladsen i Superligaen spiller et knald-eller-fald-opgør mod hinanden den 1. juni, og vinderen af dette opgør, der i øvrigt for OB’s vedkommende ville skulle spilles på udebane, får lov til at deltage i Europa League-kvalifikationen næste sæson.   

Overblik: Her er OB’s vej til europæisk fodbold

 
 
Foto: DBU

 

Oversigt

    Oversigt