I det fynske folks tjeneste

Hestejagt på Langeland

70 vilde heste på Sydlangeland skal torsdag fanges ind af frivillige. Indfangningen sker for at få tjekket dyrenes sundhed og få luget i ud i flokken.

01:00

1 af 5

En lang række frivillige fra lokalområdet har meldt sig til operationen, der foregår ved at hestene bliver drevet ind i en fangefold. Når alle hestene er fangefolden skal de have et sundhedstjek og årets føl skal have chipmærkning.

De vilde heste ved Bagenkop lever ude hele året uden menneskelig indblanding. Hestene lever naturligt og har en et hierarki med en førerhest. Men på de 110 hektar ved Gulstav på Sydlangeland er der kun føde nok til 50-60 heste, og derfor skal en del af de 70 såkaldte Exmoor ponyer sorteres fra.

I en flokken kommer der hvert år 20 nye føl, og hvis ikke der bliver luget ud i flokken vil der ikke være føde nok til alle de vilde heste.

En del af hestene bliver solgt videre til blandt andet Tranekær Gods og Fugleværnsfonden, der bruger hestene til afgræsning af arealer på Lolland.

Syge eller skrantende heste, der ikke vil kunne klare sig, bliver aflivet og bliver afleveret i Odense Zoo, hvor de bliver brugt som foder til rovdyr.