Hjemløs får fast plads i Europa-Parlamentet

På tirsdag bliver Europa-Parlamentet et medlem rigere, når hjemløseskulpturen "Mand på bænk" får fast plads hos de europæiske parlamentarikere.

Bag den permanente udstilling ligger flere års samarbejde mellem kunstneren Jens Galschiøt, det socialdemokratiske medlem af Europa-Parlamentet Britta Thomsen og hjemløseorganisationen Projekt UDENFOR.

- Vi vil sætte hjemløses forhold på den politiske dagsorden. Ikke bare med en enkelt happening, men med en permanent markering, der dagligt skal minde politikerne i Europa-Parlamentet om de dårligst stillede, siger Britta Thomsen.

Parlamentets præsident Martin Schulz er glad for gaven, som - for at følge EU-proceduren - officielt gives af Folketinget.

- This artwork is of particular artistic quality and the European Parliament is proud to receive it. This will be one of the cornerstones in the collection of the European Parliament, and in particular among those still too few from the artists of your nice country, udtaler Martin Schulz.

Tilbage i 2010 foranledigede Britta Thomsen, at Jens Galschiøt midlertidigt kunne udstille flere af sine bronzeskulpturer i Parlamentet.

Det glæder kunstneren, som donerer skulpturen, at den får fast plads på et sted, hvor politikerne går forbi den hver dag.

- Jeg har doneret "Mand på bænk" for at minde de bonede gulves EU-parlamentarikere om, at de også har et ansvar overfor alle de mennesker, der ikke lige passer ind i samfundet. De færreste parlamentarikere har bekendte, som er socialt ekskluderede, og det er ikke let at sætte sig i deres sted og forstå deres situation og behov. Tanken bag skulpturen er, at politikere og lobbyister skal se skulpturen i deres daglige arbejde og derved komme til at tænke på deres ansvar for også at imødekomme de socialt udstødte i deres lovgivning, fortæller Jens Galschiøt.

Oversigt

    Oversigt