I det fynske folks tjeneste

Hjemmeværnets store regionsøvelse afholdes i weekenden

Det vil ikke gå stille for sig, når Hjemmeværnets store regionsøvelse Golden Griffin i den kommende weekend 4.-6. oktober afholdes på Fyn og Ærø.

Hjemmeværnets store regionsøvelse Golden Griffin løber af stablen i den kommende weekend 4.-6. oktober. Op mod 300 mand fra distriktet og de lokale hjemmeværnskompagnier vil deltage.

Størst genlyd i Højstrup

Øvelserne vil primært foregå ved Kerteminde, Svendborg, Søby og Marstal.

Den mest støjende del af øvelsen vil foregå omkring øvelsesterrænet i Højstrup, Odense. Her kan der forekomme en del kørsel af militære køretøjer, skydning med løs ammunition samt brug af kanonslag og lyskugler.

Under øvelsen vil Hærhjemmeværnsdistrikt Fyn få besøg af Hjemmeværnets chef, generalmajor Finn Winkler, samt folketingsmedlem Trine Bramsen, der er medlem af forsvarudvalget for Socialdemokraterne.

Krigslignende scenarier

Øvelsen bygger i første omgang på en formodet terrorhandling og skifter i løbet af weekenden over til scenariet, hvor frivillige skal imødegå en militær modstander.

Det krigslignende scenarie skal lære soldaterne, at kæmpe mod regulære styrker. Derudover skal øvelsen sikre, at soldaterne kender forskel på løsning af opgaven ved afspærring i civilt terræn og bevogtning i militært område.