H&M åbner butik i Middelfart

H&M bliver en del af et 21.000 m2 stort bycenter. Den svenske tøjgigant ventes at rykke ind med tøj til både voksne, unge og børn i efteråret 2017.

Den svenske tøj-gigant H&M har underskrevet en kontrakt på et 1.450 kvadratmeter stort lejemål i det kommende bycenter i Middelfart.

Således tager H&M  en ordentlig bid af det i alt 21.000 kvadratmeter store kommende bycenter, der skyder op midt i Middelfart.

Bycentret indeholder, udover rådhus og lejligheder, 3.600 kvadratmeter butikslokaler, hvor H&M nu sætter sig på omkring 40 procent.

H&M går efter gode beliggenheder

H&M er altid på jagt efter nye gode beliggenheder i gode handelsbyer, og H&M’s danske direktør, Christel Friis-Mikkelsen, glæder sig over, at H&M vil kunne tilbyde ”mode og kvalitet til bedste pris på bæredygtig vis” i Middelfart – en by som H&M ser som en stærk handelsby. 

- Vi er rigtig glade for, at vi skal åbne en butik i Middelfart, og vi håber, vi kan være med til at styrke handelsmiljøet og skabe en fortsat attraktiv by at shoppe i, siger Christel Friis-Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Gennem de seneste par år har H&M åbnet butikker i Nakskov, Kalundborg og Nyborg, og i 2017 er det altså Middelfarts tur.

I følge H&M er tøjgiganten blevet positivt modtaget hver gang, selvom byerne størrelsesmæssigt er mindre end de byer, som H&M har åbnet butikker i rundt om i landet siden åbningen af den første H&M-butik i Danmark i 1967. 

- Kunderne er rigtig glade for at få deres egen H&M i deres hjemby, og vi oplever en stor interesse fra andre erhvervsdrivende i disse byer. Vi er glade for, at vi kan være med til at styrke handelslivet og udviklingen i de lokalområder, som vi åbner i i dag, siger Christel Friis-Mikkelsen. 

At H&M’s åbning kan styrke Middelfart bakkes op af Per Nyborg, adm. direktør i Institut for Center-Planlægning, ICP. 

Siden 1959 har ICP rådgivet omkring detailhandel i både Danmark og udlandet. Firmaet lægger i disse dage sidste hånd på en rapport om detailhandlen i Middelfart. 

- Det bedste, en by som Middelfart kan gøre, er at kombinere en rygrad af stærke kædebutikker med unikke, lokale butikker. Den kombination vil være meget stærk. Den markedsføring, som kæden giver, er med til at etablere en destination, som folk gerne vil benytte. Det har hele byen glæde af, siger Per Nyborg.

H&M i Middelfart forventes at åbne i efteråret 2017 og vil byde på både herre-, dame-, ungdoms- og børnetøj.

Samarbejde bag bycenter

Bycentret realiseres i et tæt samarbejde mellem Middelfart Kommune og en række lokale virksomheder og virksomhedsejere. 

Kommunen finansierer byggeriet af et nyt rådhus, tre lokale virksomhedsejere står bag byggeriet af 40 lejligheder, og Kvickly Middelfart og Middelfart Sparekasse finansierer byggeriet af 3600 kvadratmeter butikslokaler, hvoraf H&M nu har lejet en pæn del. 

Tilsammen er der tale om byggeri for cirka 300 millioner kroner.

Fakta om bycentret

 

Oversigt

    Oversigt