Højby: Børn skal blive IT-eksperter

Videointerviews på tablet, matematik på computeren og kommunikation på de sociale medier. Det bliver en del af undervisningen på Højby Skole i Odense det kommende år.

Folkeskolerne står med en udfordring, når det kommer til IT i undervisningen.

Derfor skal 21 folkeskoler nu forsøge sig med projekter, der inddrager smartphones, pc'ere og tablets i undervisningen.

- Vi står over for en stor opgave med at skabe fremtidens folkeskole. It-pædagogik i undervisningen skal gøre eleverne dygtige og mere motiverede. Vi har brug for mere viden om, hvordan it understøtter elevernes læring, og hvordan lærerne kan udnytte potentialet i it bedst muligt. Derfor glæder jeg mig meget til at følge it-demonstrationsskolerne, siger undervisningsminister Christine Antorini.

Ud i virkeligheden

0209 Skole

Eleverne kan eksempelvis tage deres tablets med ud af klasseværelset og lave videointerviews, som deles online via sociale medier.

Elever i 2. klasse kan lave matematikopgaver til hinanden via et computerprogram. De finder rigtige produkter og priser på nettet og laver matematikhistorier.

I 5. klasse skriver og indtaler eleverne engelske tekster, som kombineres med fotos og videoklip, og så på nettet hvor det deles med klassekammerater og forældre.

- Det nye i dette arbejde er at samle viden om elevernes læring og motivation, når it anvendes målrettet. Der er brug for at sprede de gode eksempler til alle kommuner. Vi glæder os til at se, hvordan it vil forandre skoledagen, lærernes arbejde og elevernes læring, siger Jane Findahl, formand for KL's Børne- og Kulturudvalg.

Forsøgene sættes igang på skolerne efter nytår og fortsætter frem til sommeren 2015.

Oversigt

    Oversigt