I det fynske folks tjeneste

Holst: Supersygehus uden køkken intet problem

To af Venstres spidskandidater til regionsrådene ser intet problem i, at køkkenerne på de nye supersygehuse bliver sparet væk.

Det kom frem i torsdagens udgave af Debatten på DR2.

- De patienter, der bliver indlagt på supersygehuse, får fantastisk god mad - det går de op i. Så er de ligeglade med, om det bliver produceret i et køkken på sygehuset eller bliver leveret af en privat leverandør, sagde Carl Holst, spidskandidat for Venstre i Region Syddanmark.

Hans partifælle, Martin Geertsen, fra København bakker op.

Venstre gør nu sagen om de manglende køkkener på de nye supersygehuse til et ideologisk spørgsmål.

- Hvor står det skrevet, at det ikke kan foretages af en privat leverandør? I dag er det jo Falck, der kører ambulancer. Det er sandt for dyden da et privat firma, der er uhyre integreret i den måde, vi leverer sundhed på i dag. Det er noget sludder at lave den der falske modsætning imellem offentlig og privat, sagde Martin Geertsen.

Formand for Region Midtjylland, socialdemokraten Bent Hansen, mener modsat, at hospitalerne selv skal kunne lave maden.

- En del af behandlingsplanen er en ernæringsplan. Og det er rigtigt vigtigt, at der er et integreret team, der tager sig af det. Og det skal være en del af det tilbud, vi har på vores eget hospital, sagde Bent Hansen.

Men den tankegang er forældet, mener Martin Geertsen.

- Det er en falsk modsætning at mene, at private leverandører og privatansatte ikke kan samarbejde tæt integreret med offentligt ansatte, det er en gammel betonsocialdemokratisk måde at kigge på det her område på, sagde Geertsen.