Hul i loven: Her trodser Thomas EU og sejler ud for at fiske

På kajen i Bagenkop er fiskerne godt trætte af at være tilskuere til, at tyskerne fanger løs, mens de selv er fanget i en sag om fortolkningen af EU-regler. Men Thomas Theodorsen har fået nok og sejler ud. For at fiske.

Thomas Theodorsen er ved at gøre kutteren SG 92 klar til at tage ud, da TV 2/FYN er på kajen i Bagenkop for at tale med de frustrerede fiskere. 

Du skal ud at fiske - hvad så hvis du fanger torsk?

- Jah, det var et godt spørgsmål. Vores tyske kolleger kan åbenbart godt ligge herude og fiske. Så jeg forventer, at vi kan gøre ligesådan, siger Thomas Theodorsen til TV 2/FYN. 

Fanget i EU's net af regler

Fiskerne i Bagenkop er fanget i en strid om fortolkning om EU-regler. 1. februar trådte en lukkeperiode på to måneder i kraft, hvor fiskerne ikke må fange torsk i den vestlige Østersø. Men de tyske myndigheder tolker reglerne på én måde - og danskerne på en anden. 

Det betyder, at mens tyskerne tager ud for at fange fladfisk og får torsk med i nettet som bifangst, så må de danske fiskere sidde på kajen og kigge på. 

Thomas vil have lige vilkår

Men det gider Thomas Theodorsen ikke længere. 

- Det er frustrerende jo. Det er jo fint for tyskerne, at de har hittet et hul i lovgivningen, men så skal danske fiskere bare have samme vilkår. Så nu tager jeg ud at fiske - og så tager jeg den derfra. 

Hvad hvis der kommer kontrol?

- Så må vi jo se, hvad de siger. Vi må jo kunne fiske på lige vilkår. Det er jo EU, vi taler om. Det er jo dem, der har fundet ud af, at det er sådan det skal være. Så må vi jo også kunne fiske sammen. 

Oversigt

    Oversigt