Hunderupskolen er Danmarks bedste til at smide tøjet

Hunderupskolen i Odense har vundet den landsdækkende konkurrence om at samle tøj ind til Røde Kors. Gevinsten er flødeboller. Mange flødeboller.

226 sække tøj - med ti kilo tøj i hver.

Det er det imponerende resultat af ti dages intens tøjindsamling på Hunderupskolen i Odense. Tøjet er blevet samlet ind som en del af den landsdækkende tøjindsamling for skoler, Smid Tøjet Danmark.

- Det er rigtig meget tøj! Det har været fedt at opleve, at alle har bidraget til indsamlingen; elever, lærere, personale - alle har ønsket at bidrage og alle har fundet gammelt, aflagt tøj frem fra gemmerne, siger Susanne Holst, der er lærer på Hunderupskolen.

Hun fortæller, at skolen har haft 18 ambassadører fra skolens 8. og 9.-klasser, der har stået for at skabe den helt rigtige stemning til indsamlingen. Eleverne er blandt andet blevet motiveret af interne konkurrencer klasserne imellem om hvem, der kunne indsamle mest. 

- De 18 ambassadører skal også selv være med til at sortere alt tøjet, ordne det og prissætte det, og så skal de også selv sælge det fra Røde Kors-butikken på Vesterbro i Odense, siger Susanne Holst.

Det er Røde Kors, der står bag konkurrencen - og flødebolleproducenten Spangsberg, der står bag præmien. Gevinsten til Hunderupskolen er en flødebolle til hver person på skolen, i alt 899 stykker.

Tøjindsamlingen kulminerer den 23. april 2016 i en stor tv-galla, som bliver vist direkte på TV 2. Her skal ambassadørerne også med og hyldes som vindere af konkurrencen.

Oversigt

    Oversigt