Hundevirus: Dyrlæger anbefaler minimum tredobbelt vaccine

Efter 13 hvalpe og en tæve fredag blev aflivet går fynsk dyrlæge nu ud og anbefaler, at alle hvalpe bliver vaccineret minimum tre gange mod parvovirus.

Det er Årslev Dyreklinik, der i samarbejde med vaccineproducenterne nu sender en opfordring ud til alle hundeopdrættere på Fyn. 

- Hvalpene skal vaccineres, når de 6, 10 og 13 uger gamle. Vi anbefaler samtidig, at ingen får kontakt til hvalpene før de har fået den første vaccine. Det betyder, at købere ikke kan se hvalpene før de er 7 uger gamle, siger dyrlæge Anne Louise Sparvath fra Årslev Dyreklinik.

Anbefalingen kommer efter, at et kuld fredag blev konstateret smittet med Pavovirus ved Otterup, og at endnu en hund blev konstateret smittet i lørdags i den nordlige Odense. Alle hundene blev aflivet. Tidligere blev et andet kuld hvalpe aflivet i samme område.

- Vi anbefaler samtidig, at alle hunde, der er importeret til landet får de tre vaccinationer. Vi regner med at parvovirussen er kommet til Fyn fra udlandet, og vi kan ikke stole på de udenlandske pas, siger dyrlægen. 

Det er frivilligt for hundeopdrætterne, om de vil følge anbefalingen.

I henhold til de internationale guidelines, bør alle hvalpe, uanset vaccinationsopstart, modtage den sidste del af basisvaccinationen som 16 ugers.  

Oversigt

    Oversigt