I det fynske folks tjeneste

Hurtig afklaring til husejere

Med finanseringen af en letbane på plads, kan Odense Kommune nu skabe vished for de husejere langs letbanen, der skal have deres ejendomme helt eller delvist eksproprieret.

00:34

02:24

Familien Pedersen i Tarup mister en stor del af deres grund til letbanen. Nu får de snart en afklaring på hvad der skal ske med deres hus.

1 af 3

170 husejere kommer til at miste dele af eller hele deres grund, og 14 huse skal rives ned, når letbanen i Odense om nogle år skal sno sig gennem Odense. Odense Kommune har allerede indledt dialog med husejerne, men indtil nu har hverken kommunen eller husejerne kunne gå videre med ekspropriationerne, fordi finansieringen af letbanen ikke var på plads.

Nu vil husejerne hurtigst muligt kunne få en afklaring.

- Vi har et ansvar for de borgere, som bor langs letbanen. En del af dem skal helt eller delvist eksproprieres. De har de seneste måneder levet i usikkerhed, men et vi et meget vigtigt skridt nærmere at give dem afklaring, siger borgmester Anker Boye.

Da Odense Kommune i august meldte ud hvor mange og hvilke husejere, der blev berørt af letbanen, kom det som et chok for mange af de berørte husejere.

- Vi må have vores ret og de må købe huset hurtigst muligt, så vi kan få nogle år til at finde noget andet, sager Per Pedersen på Rismarksvej i Odense, da det kom frem at dele af deres have skal bruges til letbanen.

Og Odense Kommune er indstillet på at hjælpe husejerne ud af usikkerheden hurtigst muligt.

- Jeg vil kontakte transportministeren så vi kan finde ud af, hvordan vi hurtigst muligt åbner op for forhåndsekspropriation for de borgere, som har ret til at blive eksproprieret, siger borgmester Anker Boye.