Tørre tæsk: Hver tredje fynske folkevalgte er blevet truet

Knap hver tredje fynske folkevalgte politiker har fået trusler i forbindelse med deres politiske arbejde. Det viser en rundspørge, TV 2/Fyn har lavet.

Trusler om tørre tæsk og trusler på sociale medier, i postkassen og til vælgermøder.

Sådan ser den politiske hverdag ud for lige knap hver tredje fynske folkevalgte, som har svaret på TV 2/Fyns rundspørge om vold og trusler mod politikere.

Langt størstedelen af truslerne, som de fynske folkevalgte har modtaget, er enten sket mundtligt eller på de sociale medier.

- En borger truede mig på en P-plads over sagsbehandling, svarer en fynsk kommunalpolitiker.

quote En borger sagde i forbindelse med en høring om en plan, at vi måtte forvente, at de ville bruge alle metoder for at undgå, at planen blev realiseret – herunder også vold

 

Trusler om tæsk
Et medlem af regionsrådet i Region Syddanmark har oplevet at blive truet med tæsk.

En borger sagde i forbindelse med en høring om en plan, at vi måtte forvente, at de ville bruge alle metoder for at undgå, at planen blev realiseret – herunder også vold, skriver regionsrådsmedlemmet.

Andre har fået trusler med posten eller via e-mail.

Et højt tal, men ikke overraskende
Ulrik Kjær, professor i statskundskab på Syddansk Universitet, er overrasket over antallet af fynske folkevalgte, der er blevet truet i forbindelse med deres politiske arbejde.

quote Jeg er overrasket over, at det drejer sig om så mange. Det er et højt tal, men jeg er ikke overrasket over, at det forekommer

 

-Jeg er overrasket over, at det drejer sig om så mange. Det er et højt tal, men jeg er ikke overrasket over, at det forekommer, siger Ulrik Kjær.

Fare for at politikere dropper politik
Han peger på, at trusler mod politikere i forbindelse med deres politiske arbejde har flere negative konsekvenser.

- Det kan presse politikere til at bruge kræfterne på noget andet. Fx at holde sig ude af debatten eller gå helt ud af debatten, forklarer Ulrik Kjær.

Ét skridt frem og to tilbage

- Så bliver der jo brugt tid på det her frem for at snakke politik. Dem, der truer, ødelægger det for sig selv på den måde, siger Ulrik Kjær, professor i statskundskab ved Syddansk Universitet.

Fokus på trusler og vold mod politikere
TV 2/Fyn sætter i de kommende dage fokus på vold og trusler mod politikere.

Onsdag med historien om det socialdemokratiske byrådsmedlem i Nyborg, Sonja Marie Jensen, der i eftermiddag vidner i retten mod en mand, der er tiltalt for trusler mod hele byrådet i Nyborg.

Om rundspørgen

Oversigt

    Oversigt