Hvor træls er vejarbejde egentlig?

Hvis du er en af de trafikanter, der hver morgen hænger fast i køen ved motorvejsbyggeriet på Vestfyn, så er du også lige en af de trafikanter, som Vejdirektoratet vil lytte til.

Onsdag morgen hopper folk fra Vejdirektoratet ud langs anlægsarbejdet på motorvejen mellem Nørre Aaby og Middelfart for at få fat i de kø-ramte bilister.

Bilisterne får udlevet et spørgeskema med 17 spørgsmål om, hvordan de oplever generne ved vejarbejdet.

- Vi er meget interesserede i trafikanternes holdning. Vi bygger jo vejene for trafikanterne, men mens vi bygger skal alle stadig kunne komme så nemt og sikkert frem som muligt. Trafikanternes svar kan vi måske bruge til at justere vores håndtering af vejarbejder og informationen til trafikanterne, siger Mike Boesen, der projektleder ved Vejdirektoratet.

Et af de tiltag, bilisterne skal vurdere, er skiltene med smiley langs vejen.

- Som et forsøg indførte vi jo smileyskilte på strækningen, der på en lidt anderledes måde og sjov måde skal give trafikanterne mulighed for at se en ende på vejarbejdet, mens de er på farten. Vi er spændt på, hvad folk synes om dem, og om de kan bruge dem til noget, siger Mike Boesen.

Vejdirektoratet deler 4000 spørgeskemaer ud. De beder trafikanterne udfylde spørgeskemaet og sende det tilbage senest 25. september. Undersøgelsens resultater vil blive taget med i Vejdirektoratets arbejde med at tilrettelægge vejarbejder fremover.

Oversigt

    Oversigt