I det fynske folks tjeneste

Hvordan fejrer vi Carl?

Gode ideer efterlyses på Midtfyn. Den verdensberømte fynske komponist Carl Nielsen fylder 150 år til næste år. Men hvordan skal han fejres lokalt?

01:28

Carl Nielsen-gruppen holder møde på carl Nielsen Skolen. De vil finde ud af, hvordan den fynske komponist skal fejres lokalt.

1 af 2

Der er borgermøde på Carl Nielsen Skolen, og her skal der findes gode ideer til, hvordan den fynske komponist kan fejres i Faaborg-Midtfyn området, for ifølge initiativgruppen bør han fejres lokalt.

- Han bør fejres i det hele taget, og det bør han selvfølgelig også lokalt, fordi han jo kommer fra den egn her. Han er født i Nr. Lyndelse, eller i hvert fald omegnen af Nr. Lyndelse, og den egn som han er vokset op på, midtfyn, betød rigtig meget for ham, siger Harald haugaard, der er musiker og medlem af Carl Nielsen-gruppen.

Gode ideer men ingen penge

Der er masser af ideer til, hvordan Carl Nielsen skal fejres, men Carl Nielsen-gruppen har en helt anden udfordring.

De har nemlig ikke nogen penge at fejre noget som helst for.

- Indtil videre har vi ikke fået nogen. Hverken fra kommune eller erhvervsliv. Altså nu holder vi de her to dialogmøder, og så må vi se, om projektet får vinger, iog hvis det gør det, ja så skal vi i gang med at søge nogle penge, siger harald haugaard.

Der er dialogmøde om Carl Nielsen-fejringen igen på tirsdag i Faaborg.