I Kerteminde har lærerne fået arbejdsglæde tlbage

Siden august sidste år har skolerne i Kerteminde Kommune haft mere fleksibilitet i deres arbejde. Dét kopierer Odense Kommune fra næste skoleår.

Folkeskolens snærende bånd, der blev strammet ind efter skolereformens indtog i 2014, blev sidste år løsnet for lærerne i Kerteminde Kommune. Det samme sker nu i Odense Kommune. 

Som en af få kommuner i landet valgte man i Kerteminde fra august 2015 at have en mere fleksibel aftale til stor glæde for deres skolelærere, fordi den har givet bedre mulighed for at tilrettelægge arbejde. Blandet andet forberedelsen til timerne.

- Vi har fået mere tid. Vi kan for eksempel flytte vores forberedelse rundt, så vi gør det, når det giver mest mening, siger Brit Bromark, fællestillidsrepræsentant for alle lærere i Kerteminde Kommune. 

Tilbage i januar snakkede TV 2/Fyn også med lærerne i Kerteminde Kommune, hvor de også fortalte, at erfaringerne med den fleksible, lokale aftale var gode.

- Jeg har fået arbejdsglæden tilbage igen. Jeg kan nå meget mere nu, sagde Marianne Hansen, skolelærer i Kerteminde Kommune, til TV 2/Fyn tilbage i januar måned.

Aftalen, der trådte i kraft i august 2015 i Kerteminde Kommune, varer i første omgang i fire år.

I Odense Kommune vælger man nu at lave en lignende aftale til gavn for lærerne. Allerede i starten af året sagde de Radikale i Odense, at det ville være en god idé med en lokalaftale med kommunens folkeskolelærere for at imødekomme frustrationerne over, at al arbejdstid skal foregå på skolen.

- Jeg er overbevist om, at det fører til gladere lærere, mindre sygefravær, og at det i sidste ende kommer børnene til gode, sagde Susanne Crawley (B), rådmand for børne- og ungeforvaltningen i Odense Kommune, tilbage i januar, hvor forslaget om en lokalaftale blev modtaget pænt - og det er altså den aftale, der er kommet på plads fra næste skoleår. 

 

Oversigt

    Oversigt