Idéer efterlyses: Militærområde klar til ny festival

Ni oversete steder bliver udpeget som centre for kulturfestival, men ingen ved endnu, hvad der skal ske. Det skal 900.000 kroner råde bod på.

Hvis man vil indenfor på det militære område ved Slipshavn Marinestation ved Nyborg, så skal orlogskaptajn Mads K. Sørensen vide besked. Han har et godt overblik over aktiviteterne på området omkring Marinehjemmeværnets uddannelsescenter.

- Jeg plejer gerne at gå en tur rundt på området en gang om ugen for lige at se, hvordan det hele ser ud, og for at opleve naturen her.

Men for få dage siden blev han klar over, at en række borgere i Nyborg har udpeget marinestationen som centrum for Mod.strøm-festivalen, der skal løbe af stablen 8.-17. september 2017. Og så bliver stedets kursister og 17 ansatte omgivet af festivalgængere og aktiviteter, som Mads K. Sørensen stadig kun kan fantasere om.

- Jeg har hørt alt fra ballet til opera til billedkunst til noget, der flyder ude på vandet. Lys, lyd, ild. Alt muligt. Der er jo mange inspirationskilder, både historisk og nutidigt, som kunne gøre det til et interessant sted. Jeg er meget spændt på, hvad man kan finde på af specielle ting herude.

Mads K. Sørensen, orlogskaptajn ved Marinestation Slipshavn.
Mads K. Sørensen, orlogskaptajn ved Marinestation Slipshavn.
Foto: Christoffer Laubel

 Festival ni steder

Det er Kulturregion Fyn, der står bag festivalen Mod.strøm, der skal afholdes ni steder på Fyn. Alle sammen steder, der er oversete eller glemte, og som festivalen kan puste nyt liv i.

- De er kulturhistoriske steder eller endda perler. Nogle af dem har været meget brugt førhen, og så er der forskellige grunde til at de har ligget hen i nogle år. Vi har spurgt borgerne, hvilke gemte steder, vi har i kommunerne, og så er de jo kommet med forslag til, hvor det skulle være, forklarer Lene Høsthaab, der er leder af Kulturregion Fyns politiske styregruppe.

Festivalen skal være med til at synliggøre og markedsføre Fyn som en kulturregion, der rummer mange interessante, men oversete historier og locations, der fortjener at få mere opmærksomhed og synlighed gennem kunst og kultur. 

Og orlogskaptajn Mads K. Sørensen er helt enig i, at marinestationen har en stor kulturhistorisk værdi for Nyborg.

- Der har været militæraktiviteter herude siden 1656, hvor voldene blev bygget som et værn mod de krige, der var på det tidspunkt i Europa.

Indhold ukendt

Lige nu er syv af de ni fynske festivalsteder fundet, og de sidste to følger snart.  Det er til gengæld helt åbent, hvad der skal foregå i løbet af festivalen, for det er op til borgerne selv. Kulturregion Fyn har afsat 100.000 kroner til aktiviteter på hver af de ni festivalsteder, og så er det op til fynboerne selv at komme med gode ideer. 

Festival-steder

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Nu er det jo de lokale, der skal binde det her sammen og sørge for, at det bliver til noget godt. Og så håber jeg, vi får sat liv i de steder der, siger Lene Høsthaab.

Orlogskaptajn Mads K. Sørensen er kun glad for, at flere kan få øjenene op for hans arbejdsplads.

- Man bliver glad af at arbejde herude. Det er et fantastisk sted.

Hvis man har ideer til aktiviteter på de ni Mod.strøm-steder, skal man sende sin ansøgning inden 1. februar 2017.

 

Festivalen, Modstrøm, foregår ni glemte steder på Fyn. Blandt andet Slipshavn i Nyborg

 

 

 

Oversigt

    Oversigt