I det fynske folks tjeneste

Ikke fin nok til lastbil

Eleverne på Vestfyns Handelsskole må ikke fejre deres eksamen til sommer med en tur i lastbil ligesom studenterne. De åbne lastbiler er forbeholdt unge på bestemte uddannelser, mener Fyns Politi.

02:04

1 af 2

Eleverne på Vestfyns Handelsskole rettede fornylig henvendelse til Fyns Politi for at få en tilladelse til at fejre deres afslutning med en tur i lastbil rundt til forældrene. Men beskeden fra politiet overraskede studenterne.

- Jeg fik at vide at vi ikke var fine nok, og at vores uddannelse ikke bidrog til samfundet på samme måde som studenter og HF?ere, fortæller Pernille Møller Knudsen fra 2.HG på Vestfyns Handelsskole.

Traditionen med at studenter kører rundt i hestevogn eller lastbil er ældgammel, og ifølge et cirkulære er ordningen tilsyneladende kun for bestemte uddannelser.

- Vi administrerer efter en lov om studenterkørsel, og her fremgår det, at kørsel i åbne lastbiler er forbeholdt dem der har gennemgået en gymnasial uddannelse, siger Jørgen Andersen, der er vicepolitiinspektør i Færdelsafdelingen hos Fyns Politi.

Men den forklaring giver de ikke meget for på Vestfyns Handelsskole.

- Jeg har også læst cirkulæret, og det er Fyns Politi der fortolker det, så det kun er gymnasiale uddannelser der har ret til at køre i lastbil. Jeg synes, at det er nedværdigende, at vi ikke kan få samme muligheder som gymnasieelever, siger Pernille Møller Knudsen.

Fyns Politi henviste i stedet HG?eren til at køre rundt og fejre deres eksamen i en lejet bus.

- Hvor sjovt er det lige at sidde i en lukket bus, hvor man ikke kan råbe og feste og komme i kontakt med folk på gaderne. Vi vil også feste, drikke os fulde og være glade med dem på gaderne, siger Pernille Møller Knudsen.

Se bekendtgørelsen her