Indædt dyst mellem fynske kommuner på cykelbanen

Ni hold bestående af politikere og sportsfolk kæmper om ære og håneret på Thorvald Ellegaard Arena i Odense.

Tag ikke fejl af smilene – de snyder!

Når politikere og sportsfolk fra ni fynske kommune tirsdag mødes til ”Kommunedyst 2016” på Thorvald Ellegaard Arena i Odense, er det hele for sjov, spøg og skæmt.

Og dog.  For bag smilene  lurer lysten til at vinde æren – og ikke mindst håneretten over de andre kommuner.

- De ni hold består for de flestes vedkommende af en blanding af politikere og sportsfolk. Typisk er en borgmester eller udvalgsformand holdleder for sin kommune, mens det er tre sportsfolk, der skal deltage i forskellige discipliner på cykelbanen, forklarer Michael Johansen, der er chefkonsulent i Eliteidræt Odense og med til at arrangere kommunedysten.

Deltagerne skal igennem to teknikbaner i midter-området af cykelbanen, inden de bliver sluppet løs på selve banen og skal køre stærkt.

Blandt deltagerne finder man navne som speedwaykørerne  Hans Andersen og Jesper Scharff, der stiller op for Kerteminde Kommune, og volleyballspilleren Simon Bitsch og bordtennisspilleren Rasmus Klein Døssing der cykler for Odense.

Kun Nordfyns Kommune går ”all in” med et hold, der ledet af borgmester Morten Andersen (V), udelukkende består af politikere.

- Det er et afprøvet koncept, som vi sender dem ud på. Over 3.000 skoleelever har prøvet det samme på cykelbanen, så holdene skal nok klare det, mener Michael Johansen.

Kommunedysten 2016 er en forløber for Sportslørdag 2016 der afvikles den 23. januar. Her afslører værterne Sandie Hansen Jensen, TV 2/FYN og Jim Lyngvild, hvilket hold der klarer sig bedst og dermed har håneretten over for de andre hold resten af året.

- Tirsdag slutter arrangementet med at vi lader nogle erfarne baneryttere vise, hvordan det ser ud, når cyklerne når op på over 60 kilometer i timen. Så stærkt er det næppe særlig mange af deltagerne i Kommunedysten 2016 prøver at køre, vurderer Michael Johansen fra Eliteidræt Odense med et smil.

 

Oversigt

    Oversigt