I det fynske folks tjeneste

Ingen Curt til Kiel

Enhedslisten med Jesper Kiel i spidsen vil ikke pege på den socialdemokratiske borgmesterkandidat Curt Sørensen efter valget den 19. novmber.

03:21

Curt Sørensen er ikke populær hos Enhedslistens Jesper Kiel. Men det tager socialdemokraternes borgmesterkandidat i Svendborg roligt.

1 af 2

Onsdag after var de svendborgensiske spidskandidater til vælgermøde. valget i det sydfynske bliver ikke mindre spændende, nu hvor Enhedslisten har meldt ud, at de ikke kan se nuværende borgmester Curt Sørensen stå i spidsen for et socialdemokratisk ledet byråd i Svendborg Kommune.

TV 2/FYNs reporter Jacob Rytz Hansen var med til mødet, og han spurgte Enhedslistens Jesper Kiel, hvad der er galt med Curt Sørensen som borgmester

- Vi har brug for en ny kurs. Vi skal væk fra den her evindelige nedskæringsbølge, der har været, og som man også vil fortsætte de næste fire år. Derfor er der behov for en ny borgmester i spidsen for en ny kurs, siger Jesper Kiel.

Curt: Det er i starten af valgkampen

Curt Sørensen mener, at Enhedslisten bare skal markere sig, fordi man befinder sig i begyndelsen af en valgkamp.

- Det tro jeg, Jesper Kiel og Enhedslisten er gode til, siger han.

Enhedslisten vil ikke ud med, hvem de ser i stedet for Curt Sørensen. Og Curt Sørensen vil ikke trække sig som kandidat, selv hvis magtbalancen skulle tippe over til blå blok.

- Nej det vil jeg ikke. det er ikke Enhedslisten, der sætter vores hold. Det gør mit parti, og de har peget på mig som borgmesterkandidat og spidskandidat for vores parti. Jeg har et valgforbund sammen med SF og Tværsocialistisk Liste, hvor vi også er enige om det spørgsmål, siger Curt Sørensen.