Ingen dansk Oscar: - Lige nu er det nederen

Selv om det er en bedrift bare at være nomineret, skal de danske Oscarhåb lige sluge skuffelsen. Odense Internationale Filmfestival glæder sig til gengæld over opmærksomheden på den danske kortfilm.

Det blev ikke til en Oscar for 28-årige Aske Bang, der var nomineret for sin kortfilm "Silent Nights".

Han er gået i baren i Dolby Theatre, hvor prisuddelingen bliver afholdt, for at sluge skuffelsen og et glas champagne, fortæller producer Kim Magnusson, der sammen med Aske Bang står bag kortfilmen.

 - Selvfølgelig er vi kede af det begge to, det skal man jo være. Vi var nomineret til verdensmesterskabet, men når man så ikke vinder, så skal man nyde det, at man har været nomineret, siger Kim Magnusson til Ritzau.

- Lige nu er det for nederen, men altså, vi er allerede ved at være glade igen. Det er stadig fantastisk at have været nomineret, og vi skal huske, at det var fem gode film, siger han.

 Vinderen af kategorien blev den ungarske "Sing", og det kommer bag på Kim Magnusson.

 - Det kom som en stor overraskelse for os, at det var den, der vandt. Jeg har kun for kort tid siden hørt, at folk var begyndt at snakke om den, for medierne har mest skrevet om os og et par af de andre som favoritter, siger produceren.

 Heller ikke det danske drama "Under Sandet" vandt en pris ved den store uddeling. Alligevel skal oscarnatten nok blive festlig for de to filmhold.

 - Vi skal nok stadig få en fantastisk aften med alle vores venner og de andre nominerede, men vi synes, det er ærgerligt, at der ikke var en pris til en dansk film i år, siger Kim Magnusson.

Al omtale af kortfilm er godt
For fire år siden vandt den danske kortfilm "Helium" en Oscar.  Og i Odense har man fulgt Oscar-uddelingen tæt og krydset fingre for den danske kortfilm Silent Nights

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Al opmærksomhed på kortfilm er fantastisk for en kortfilmsfestival. Og det er klart, at jo bedre dansk kortfilm gør sig ude i den store verden, jo bedre klarer en dansk filmfestival sig, fortæller Birgitte Weinberger, der er festivalleder hos Odense International Filmfestival, der serverer kortfilm for hele verden. 

- Vi oplever en stigende interesse fra hele verden - og det er i høj grad på grund af den store opmærksomhed at kortfilm trækker. 

Se interview med Birgitte Weinberger inden det store Oscar-show.

Der bliver talt fynsk i Hollywood i disse dage.I nat kan Roland Møller fra Odense-forstaden Næsby og resten af holdet bag filmen Under Sandet nemlig snuppe en Oscar-statuette i kategorien bedste ikke engelsksprogede film

 

 

Oversigt

    Oversigt