Ingen letbane-penge med fra ministeren

Transportminister Pia Olsen Dyhr var mandag i Odense for at diskutere de knap 29 milliarder, som skal styrke togdriften i Danmark. Men der var indtil videre ingen penge til Letbaneprojektet.

En række fynske borgmestre og andre spidser var mødt op for at give transportminister Pia Olsen Dyhr deres besyv om fremtidens offentlige transport.

Egentlig handlede mødet om det forslag, der skal sikre Odense maksimalt en times rejse til Esbjerg, Aarhus og København, men også Odenses letbaneprojekt kom til debat. For ifølge Dansk Indsutri Fyn bør der hurtigst muligt findes penge i statskassen til projektet.

- Man er jo nødt til at forbinde de nye superlyntog med den anden infrastruktur på Fyn, og derfor er lige netop letbanen vigtig i den forbindelse, siger Niels Conradsen, chefkonsulent for Dansk Industri til TV 2/FYN.

Der var ikke letbane-penge med toget fra københavn i dag, men transportministeren mener, at en finansiering af letbanen kan være på vej.

- Jeg synes i hvert fald allerede, staten har vist, at vi er interesserede i en letbane i Odense, blandt andet fordi vi har bidraget til forundersøgelsen, siger transportminister Pia Olsen Dyhr, SF.

Når supersygehuset og Campus står færdigt, forventes der 60.000 daglige brugere af den offentlige transport i Odense.

SE MERE PÅ TV 2/FYN KLOKKEN 19.30

Oversigt

    Oversigt