International konkurrence om Thomas B. Thriges Gade

En international projektkonkurrence om hvordan Thomas B. Thriges Gade kan omdannes fra trafikeret vej til et nyt kvarter bliver nu skudt i gang.

Mandag sender Odense Kommune de første udbudsbekendtgørelser afsted, og om et års tid, vil kommunen så afgøre, hvordan den nye bydel skal se ud.

- Vi ønsker at skabe en ny bydel med bebyggelse og nye byrum af høj arkitektonisk kvalitet som ramme om et mangfoldigt og trygt byliv. De skal forbinde de kvarterer, der i dag er adskilte, siger borgmester Anker Boye(S).

I første omgang vil kommunen sammen med Realdania finde virksomheder, der kan byde ind på opgaven i en såkaldt prækvalifikation.

- Det er en af de mest markante og udfordrende byplankonkurrencer i nyere tid herhjemme. Ikke alene skal det historiske og meget udskældte ar efter Thomas B. Thriges Gade heles. Der skal også udformes et helt nyt bykvarter lige midt i Odense, siger direktør i Realdania Hans Peter Svendler.

Bæredygtig bydel

Bydelen, der i 70erne blev skåret midt over af den trafikerede gade, skal nu bindes sammen igen, og sikre mangfoldighed og sammenhæng i Odense bymidte. Bilerne skal ud, men til gengæld skal der være plads til både fodgængere, cyklister og måske en letbane.
- Odense vil være Danmarks mest bæredygtige by i 2017. Og da vi ved, at bylivet er omdrejningspunktet for den økonomiske, miljømæssige og sociale balance, sætter vi fokus på at bygge et tæt og attraktivt kvarter, som skal samle byen og være med til at give stedet og bymidten en helt ny identitet, siger rådmand Jan Boye(K).

Den nye bydel forventes at kunne stå færdig i 2014-15.

Oversigt

    Oversigt