Investorer står i kø for at smide penge efter robotter

Flere investorer retter opmærksomheden mod robotter. En virksomhed som håber på finansiering, er software-virksomheden Scape Technologies i Odense.

I morgen tørner 45 investorer sammen med 15 håbefulde robotvirksomheder- og iværksættere, som håber på en afgørende kapitalindsprøjtning. En kapitaltilførsel som meget vel kan blive afgørende for virksomhedernes fremtidige vækst og udvikling. Pengene kommer fra private investorer, som også kaldes for 'Angel Investorer'. Virksomhederne søger om ca. 100 millioner kroner. Interessen for robotterne har bidt sig fast, og Michael Hansen som er Investement Manager for Invest in Odense, er selv overrasket over den øgede opmærksomhed, der er omkring morgendagens arrangement.

 

 

- Vi troede bare at, vi skulle have ti investorer og fem virksomheder. Nu ender vi med 45 investorer, som møder op og 15 virksomheder, som pitcher. Det er gået meget hurtigere, end vi havde regnet med, siger han til TV2/ Fyn.

Fynsk robotvirksomhed: Afgørende med investering

En af de virksomheder, som vil møde op i morgen til investormødet er Scape Technologies, som udvikler software til robotter. Virksomheden blev stiftet i 2004 af René Dencker Eriksen og hans tidligere Ph. D. vejleder Iver Balslev, som i dag fungerer som udviklingschef. Lige siden er udviklingen gået stærkt, og det er ikke kun i Danmark, at interessen stor. Stifteren og opfinderen René Dencker Eriksen siger at de primært arbejder i Europa, men at robotområdet står overfor en rivende udvikling i udlandet.

- Vi ser stor interesse over hele verden. Vi har startet op i Kina, hvor vi er ved at få fodfæste, og i 2017 går vi igang med det amerikanske marked, siger René Dencker Eriksen,

Førende inden for robotsoftware

Virksomheden er førende inden for robotteknologi specielt målrettet bilproduktion. Stifterne håber på, at en investering fra investorerne på i omegnen af fem til ti millioner kroner, kan føre dem videre. Investeringen skal blandt andet bruges til at ansætte flere programmører. For Søren Bøving, administrerende direktør i Scape Technologies, er det også vigtigt, at pengene kommer fra den helt rigtige investor.

- Det skal både være nogle, der kan bidrage med kloge penge og samtidig det rigtige beløb til vores videre udvikling, siger han.

Hård konkurrence

Konkurrencen inden for denne niche af robotteknologi er stor. Netop derfor håber de på, at investorerne vil lægge pengene i lige netop deres virksomhed. Virksomheden er i forvejen støttet af banken, men søger nu et så stort beløb, at der er nødt til at komme private investorer på banen. Netop i forhold til konkurrencen er det meget vigtigt for virkomheden, at de får den helt rigtige investor.

- Det er et hårdt marked vi er oppe imod. Vi har store konkurrenter på vej i udlandet, og det er klart, at det handler for os om at holde os foran. Det kræver nogle folk, og det kræver nogle investeringer, siger han.

Ikke råd til at stagnere

Medstifter- og opfinder René Dencker Eriksen er enig i at konkurrencen er hård, men mener også, at de ikke skal hvile på laurbærbladende, hvis de fortsat vil være førende inden for netop denne robotteknologi.

- Det er nu, at vi skal rykke. Vi vil have meget større mulighed for at sætte os på størstedelen af markedet, uddyber han til TV2/ Fyn.

 

 

Fynsk robotindustri hungrer efter funding

 

Oversigt

    Oversigt