Investorer vil have Landsstævnet til Svendborg

Kommunalpolitikerne diskuterer lige nu, hvorvidt Svendborg skal byde ind på Landsstævnet. Private investorer melder sig nu klar til at skyde penge i projektet.

Svendborg var sidste gang vært for DGI's Landsstævn i 1994, nu diskuterer politikerne, om succesen skal gentages i 2021.

Det er dog ikke billigt at afholde stævnet, der vurderes til at løbe op i omkring 40 millioner kroner. Landsstævnet forventes at omsætte for mellem 60-100 millioner kroner.

Og netop udsigten til, at byen kan tjene mange penge på Landstævnet, er grunden til, at private investorer nu har meldt sig på banen og er klar til at skyde op mod 15 millioner kroner i projektet. 

- Vi har haft Danmarks største og bedst afviklede Landsstævne nogensinde i 1994, så hvorfor skulle vi ikke gå efter et i 2021,  lyder det fra Tom Pelle, der er direktør for Hotel Svendborg. Han er én af de lokale forretningsdrivende, der er klar til at investere i Landsstævnet. 

Hotel Svendborg er dog langt fra de eneste, der er klar med checkhæftet. Også Fonden for den Fynske Bank er klar til at investere i Landsstævnet.

- Vi synes Landsstævnet er en rigtig god folkelig begivenhed. Det vil vi gerne gå ind og støtte op om, siger Uffe Strandby, der er bestyrelsesformand. 

Ansøgningsfristen for at blive værtsby er den 1. april, og blandt andre Holstebro har allerede meldt ud, at de også kæmper om værtsskabet. 

Det er dog ikke kun blandt byens forretningsdrivende, at man tror dog på, at succesen fra 1994 kan gentages. Også lokale borgere har taget initiativ til at støtte op om at få Landsstævnet til Svendborg. De har nemlig oprettet en støttegruppe på Facebook. Klik ind her.

 

 

Oversigt

    Oversigt