Ishockey: Odense blæst på sommerferie

Frederikshavn sendte Odense på sommerferie med store tæv i kufferten.

Det ligner et år, hvor grundspillets fire bedste ishockeymandskaber alle løser billet til semifinalerne.

Sidste sæsons sølvvindere fra Frederikshavn er semifinaleklar efter søndagens storsejr hjemme over Odense. 8-3 vandt frederikshavnerne, der allerede i første periode sørgede for jubel og fest i det nordjyske. 4-1 stod der på måltavlen efter 20 minutter.

Også serien endte 4-1 i Frederikshavns favør. Sommerferie til Odense.

Efter søndagens kampe er tre hold videre fra kvartfinalerne, og Aalborg er også godt på vej i serien mod Rødovre.

De forsvarende danske mestre fra Sønderjyske, der også vandt grundspillet i år, gjorde som forventet - og som så mange gange før - det onde ved lokalrivalerne fra Esbjerg.

Søndag vandt Sønderjyske 5-1 hjemme i Vojens over Esbjerg, og dermed er sønderjyderne klar til semifinalen med en sejr på 4-1 i kampe i den kvartfinaleserie.

Esbjerg formåede at bevare spændingen i første periode, der sluttede 1-1, men med 2-0-sejre i både anden og tredje periode sørgede hjemmeholdets spillere for fest på lægterne i Vojens.

Den sidste kvartfinaleserie ser også ud til at ende med favoritsejr. Aalborg vandt søndag 3-1 over Rødovre og fører nu 3-2 i kampe i serien.

Rødovre skal nu vinde hjemme i næste opgør på tirsdag og efterfølgende tage til Aalborg og vinde en syvende og altafgørende kamp.

Sker det ikke, vil det for en sjælden gangs skyld ende med grundspillets fire bedste hold som de fire deltagere i semifinalerne.

Herning spillede sig allerede i fredags - som første hold - videre til semifinalerne, da midtjyderne vandt den fjerde kamp på stribe over Herlev, der således blev sendt på sommerferie med et nederlag på 0-4 i kampe.

Den sjette kamp i kvartfinaleserien mellem Rødovre og Aalborg spilles på tirsdag i Rødovre.