Iskold nat i vente på Fyn: Ned til 15 graders frost

Lokalt kan det komme ned på 15 graders frost, især på den østlige del af Fyn.

Efter en begivenhedsrig nat med oversvømmelser og stormflod på det meste af Fyn, er det frem med huer og vanter. Natten til fredag bliver det ekstraordinært koldt, så TV 2 Vejret varsler hård frost.

- De steder, hvor der ligger sne, kan det blive rigtig koldt – iskoldt – her i aften og i nat. Vi har varsel ude om hård frost, og det vil sige mellem 10 og 15 graders frost, siger vejrvært Per Christiansen.

Det er især på den østlige del af Fyn, at man kan opleve de koldeste temperaturer. Prognoserne siger omkring 8-10 graders frost, men lokalt kan det altså blive ned til 15 graders frost.

 

De kolde temperaturer kan påvirke trafikken, hvor der også torsdag var meldinger om glatte veje på det meste af Fyn. Flere uheld skete forskellige steder på Fyn på grund af det glatte føre og spærrede både landeveje og motorveje.

Salt mister sin virkning i hård frost

Og det kan blive endnu værre natten til fredag. Hvis temperaturen falder til 15 graders frost, mister saltet på vejene sin virkning. Det hænger sammen med, at salt naturligvis også har et frysepunkt.

Vejbanerne fryser derfor allerede ved 6-10 graders frost, og det betyder, at selv om vejene bliver saltet på Fyn, er der endnu større risiko for glatte veje på grund af den hårde frost. 

Hvis du skal udenfor fredag morgen, er det en god idé at tage ekstra med tøj på, råder TV 2 Vejret. Her vil temperaturen ligge på omkring 5-6 frostgrader på det meste af Fyn.   

- Fra morgenstunden bliver det rigtig koldt at komme af sted, så godt med tøj på, hvis I skal ud, siger Per Christiansen.  

Oversigt

    Oversigt