Ja tak til statsstyrede moskéer

Moskéer kan bedre styres, hvis de hører under staten og bliver betalt gennem en form for kirkeskat. Det siger Ashil Farokh i dag til TV 2/Fyn.

Ashil Farokh er ikke i tvivl, når det handler om at moskéer skal være styret af staten.

- Hvis moskéer er statsstyrede, så ved man, hvor pengene kommer fra, og hvem der står og prædiker.

Sådan siger han i dag til TV 2/Fyn. Ashil Farokh er tidligere formand for Odense Mangfoldighedsråd, og så er han Strategi- og projektleder i Odense Kommune. Han mener, at moskéerne bør betales over en form for kirkeskat.

- Der skal være et sted, hvor det er trygt at sende sine børn hen for at få rådgivning og hælp.

Ashil Farokh mener ikke, at det er trygt at bruge alle danske moskéer i dag. Men hvis de bliver statsstyrede, så er der også kontrol med imamerne. Og på den måde kan man sikre sig, at det er imamer med forstand på det danske samfund, som vejleder unge muslimer. Samtidig slipper man også for de radikale imamer.

Ashil Farokh siger også, at mange af de radikale imamer kommer fra moskéer i Mellemøsten, og de er altså ikke vant til danske forhold. Og det fungerer ikke i Danmark.

- Vi må finde en ny version af Islam i Danmark, som passer til danske forhold, dansk lovgivning. Vi har ytringsfrihed, vi har kvinderettigheder. Det er altså noget, de fleste muslimer praktiserer, og derfor skal det også passe med prædikerne fra imamer. 

Se hele interviewet med Ashil Farokh her.

 

Oversigt

    Oversigt