Jernbane-protest: - Det bliver ikke nogen æstetisk nydelse

Får Vejdirektoratet sin vilje, skal der fjernes huse i Nørre Aaby for at gøre plads til en ny linjeføring af jernbanen på Vestfyn.

John Jørgensen stod klar i SuperBrugsen i Nørre Aaby, da lokaludvalget lørdag stod klar til at tage imod borgernes underskrifter.

Lokaludvalget i Nørre Aaby indsamler underskrifter mod en sydlig linjeføring af den kommende vestfynske jernbane. Den linjeføring vil betyde, at der skal fjerne en række huse fra det yderste af Margaardvej.

I stedet skal der bygges en bro der over 20 meter rejser sig seks meter.

- Det bliver ikke nogen æstetisk nydelse, siger John Jørgensen, som er formand for lokaludvalget.

Det er Vejdirektoratet der har anbefalet den sydlige løsning, men der er endnu ikke taget en beslutning om, hvilken af tre foreslåede linjeføringer der vælges.

Vejdirektoratets anbefaling rammer Nørre Aaby omkring byskiltet på Margaardvej.

- Nu starter processen med for alvor, at påvirke det politiske system, så vi bruger vores ret til at markere vores synspunkter, forklarer John Jørgensen.

Og det ikke fordi man ikke vil have en jernbane i området. Det er den sydlige linjeføring, som der protesteres i mod. Lokaludvalget peger i stedet på den nordlige løsning, hvor jernbanen vil ligge parallelt med motorvejen på den nordlige side.

Lokaludvalget i Nørre Aaby har kontakt til Skallebølle, hvor en gruppe borgere også protesterer mod den sydlige løsning. Sammen vil de gå til transportminster Ole Birk Olesen (LA) med de underskrifter, som de kan samle ind.

 
 

 

Oversigt

    Oversigt