Jettes hund hjalp hende gennem sorgen – og nu hjælper den børn med at læse

Hunden Indy har hjulpet sin ejer ud af et mørkt hul, og nu hjælper den også skolebørn med at lære at læse.

Jette Detlevsen fra Odense gik for syv år siden ned med stress, og livet blev ikke lettere, da hun for tre år siden mistede sin søn. Det ændrede sig – langsomt. Hun fik en ny hund, Indy, og dens rolige gemyt i starten blev senere afløst af en trang til at komme ud og leve igen. Og hunden tvang sin ejer med.

I dag er Jette Detlevsen overbevist om, at hendes hund har været årsag til, at hun er kommet ud af det mørke hul, der blev efterladt med tabet af hendes søn for tre år siden.

- Det giver en utrolig frihedsfølelse at gå en lang tur i selskab med en hund. Og tryghed. Derfor er vi mindst en gang om ugen ude på en lang tur. Det kan være rundt om Fyns Hoved eller Stige Ø, siger Jette Detlevsen, der i dag er førtidspensionist.

Nogle gange går de ture på op til 20 kilometer sammen.

Uddannet læsehund hjælper børn og udviklingshæmmede

På grund af Indys rolige væsen har Jette Detlevsen opdraget hunden, så den i dag er uddannet læsehund. Som læsehund kan elever på blandt andet Risingskolen i Odense få glæde af at læse sammen med hunden. Det skaber tryghed, og eleverne har lettere ved at lære at læse, når børnene kan holde om hunden. Også på Tarup Bibliotek kan gæsterne få glæde af læsehunden.

Derudover tager Jette Detlevsens sambo også hunden med over på en institution for udviklingshæmmede. Her skaber hunden med sit rolige gemyt glæde blandt beboerne.

Der er endda skrevet en bog om Indy. I bogen ”Hundeliv” medvirker Indy i hovedrollen. Bogen, der er skrevet af Hanne Mathiasen, er en læseletbog for børn, der handler om Indys job som læsehund. 

 

 

Oversigt

    Oversigt