Jobmangel: danskere søger sæsonjob

Sæsonjob inden for gartnerierhvervet bliver ikke længere udelukkende søgt at østeuropæere. Flere danskere har søgt job som ærteplukker på Fyn.

Ærteproducenten Peter Skov Johansen på Fyn søger i øjeblikket 100 ærteplukkere til sæsonarbejde fra den 10. juni til den 1. september, og blandt ansøgerne er mange med danske navne som Per og Poul.

- Det er første gang, at jeg ser det, siger Peter Skov Johansen til Jyllands-Posten.

Peter Skov Johansen har allerede modtaget ansøgninger fra det statslige rekrutteringsbureau Workindenmark og blandt ansøgningerne er 20 fra personer med dansk adresse.

I fjor viste en rundringning til landets største jordbæravlere, at al plukkearbejdet blev udført af udlændinge, primært østeuropæere.

Men da Workindenmark i april søgte jordbærplukkere på vegne af syv avlere, blev der oprettet godt 2.700 cv'er, heraf fra 180 personer i Danmark, oplyser Berith Findstrup Madsen, direktør for Workindenmark.

- Vores medlemmer fortæller, at dagpengemodtagerne begynder at vise en helt anden interesse i takt med, at deres udfaldsdato nærmer sig, siger GLS-A's direktør, Johnny Ulff Larsen, til avisen.

Oversigt

    Oversigt