830 ton: Kæmpe fundamenter på vej fra Lindø

De nye fundamenter bliver 71 meter høje og kommer til at veje op til 830 ton.

De hidtil største vindmøllefundmenter skal nu fremstilles hos Bladt i Lindø Industripark.

Det er hollandske Seaway Heavy Lifting Offshore Contractors B.V., der har tildelt Bladt Industries en ordre på 30 jacketfundamenter til Beatrice Offshore Vindmøllepark.

Produktionen finder sted på Bladt Industries produktionsfaciliteter i Lindø Industripark på Fyn, og produktionen bygger på erfaringen fra produktion af 82 jacketfundamenter til andre offshore vindmølleparker.

Bladt Industries skal levere 30 firbenede jacketfundamenter til vindmølleparken. Fundamenterne får en højde på op til 71 meter og en vægt på op til ca. 830 tons - dette gør dem betydeligt større end tidligere serieproducerede jacketstrukturer fabrikeret på Lindø.

De får et fodaftryk på 24 x 24 meter og skal installeres i vanddybder på op til 47 meter.

 

 
 
Foto: Esben Oxenvad

 

Ordren betyder, at Bladt kan opretholde beskæftigelsen af 300 mand på Lindø.

- Denne nye kontrakt er meget vigtigt for os for at sikre serieproduktionen af jacketfundamenter i Lindø Industripark. Fabrikation af jacketfundamenterne vil bygge på vores stærke resultater fra tidligere projekter. Vi afslutter i løbet af sommeren 41 jacket fundamenter til det tyske projekt Wikinger, og timingen af dette nye projekt er derfor rigtig god. Vi er meget tilfredse med ordren, og vi ser det som en mulighed for at fortsætte vores rejse mod en optimal serieproduktion af jackets, og gøre dem til et bæredygtigt fundament til fremtidige offshore vindmølleparker,  siger Jan Kjærsgaard, administrerende direktør hos Bladt Industries A / S

Fabrikationen til Beatrice-projektet begynder i 3. kvartal 2016, og det forventes at de første jacketfundamenter leveres i 3. kvartal 2017.

Beatrice Offshore Vindmøllepark kommer til at bestå af 84 vindmøller med en samlet kapacitet på 588 MW. Vindmølleparken bliver placeret 13,5 kilometer fra kysten i den skotske del af Nordsøen.
 

 

 

Oversigt

    Oversigt