Kaotisk start for lyntoget fra Langeskov

Den første lyntogsafgang fra Langeskov var 30 min. forsinket - og så brød toget sammen.

Pendlerne fra Langeskov fik en rigtig sløj start på de nye tider, der byder på to morgenstop med lyntoget mod København.

For her til morgen skulle lyntoget for første gang køre fra den nye station i Langeskov, men først var toget 29 minutter forsinket - og da det så endelig kom, kørte det ikke længere end til Nyborg, før toget på grund af tekniske problemer måtte standse helt.

- Vi fik først at vide over højttaleren, at der var tekniske problemer, men at de arbejdede på det. Efter et stykke tid meddelte de, at toget ikke kørte videre, men at vi kunne tage toget på modsatte perron. Men inden vi nåede ud af lyntoget og ind i det andet tog, kørte det, fortæller Anne Fiber, der er talsmand for Østfyns Pendlerklub.

Der var ellers lagt op til en festlig dag for Østfyns Pendlerklub, der har arbejdet hårdt for IC-stoppet i Langeskov. Men kaffe og morgenbrød blev altså suppleret af forsinkelser og aflysninger. 

Derfor blev turen til Sjælland opgivet, og pendlerklubben ville tilbage til Langeskov. Men efterfølgende var regionaltogene mod Odense aflyst kl. 06.09, 06.39, 07.09 og 07.39. Derfor endte IC-toget med at stoppe ekstraordinært på Langeskov på vejen mod Odense.

- Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal sige. Det her illustrerer ret godt vores frygt for, at regionaltogene bliver nedprioriteret. Og det er et problem, når vi ikke kan få IC-tog, men skal nøjes med regionaltoget, og DSB så ikke leverer det produkt, siger Anne Fiber.

 

Vores journalist Sofie Dambæk Rasmussen beskrev på Twitter tidligere på dagen situationen ved Langeskov. Dét reagerede DSBs kommunikationschef, Tony Bispeskov, på:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt