Karsten vil sælge tågede landskaber

Efter et langt liv i modebranchen faldt fotograf pladask for de fynske landskaber. De er nu blevet til en hel bog.

- Den stod lige her.

Karsten Hviid stamper lidt med foden i jorden og viser, hvor han havde sat en pæl. Det var nemlig vigtigt for at kunne finde frem til nøjagtig det samme sted hver måned igennem et år.

Vi står ved Nakkebølle Fjord på Sydfyn. Et af de steder, som Karsten Hviid har gennemfotograferet til bogen 'Tågen letter'.

- Jeg tabte mit hjerte fuldstændig til landskabet her, da jeg flyttede herned, fortæller Karsten Hviid, mens han kigger ud over den tågede morgen ved Nakkebølle Fjord.

Han har arbejdet som mode- og reklamefotograf i København hele livet, men han er nu gået på pension. Og da han lyttede til Carl Nielsens 'Tågen letter', gik musikken og landskaberne op i en højere enhed for ham.

- Du kan jo godt se, hvis man hører 'Tågen letter' inde i hovedet, hvad det handler om. Når man ser det her. Der er jo sindssyg flot, siger han og peger ud over fjorden, hvor solen ganske langsomt er ved at bryde igennem den tågede morgen.

Karsten Hviid udvalgte 12 steder i landskabet, som han vendte tilbage til hver måned gennem et år. Og i hans fotobog kan man se landskabernes forvandling gennem året. 144 fotos er det blevet til i alt.

Et af bogens motiver. Udsigten fra Karsten Hviids egen terrasse fotograferet i april.
Et af bogens motiver. Udsigten fra Karsten Hviids egen terrasse fotograferet i april.
Foto: Karsten Hviid

- Jeg vil kalde det lidt en svendeprøve. For jeg ville prøve at lave en bog helt selv, hvor jeg selv bestemte det hele.

Derfor har han også brugt lang tid på at finde frem til den helt rigtige papirtykkelse og overflade, så det understøtter det tågede udtryk på billederne.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Med bogen lægger Karsten Hviid endnu en bog i rækken af sine fotobøger. Selvom han har haft sit primære arbejde i modebranchen, har han udgivet fotobøger om bl.a. Robert Jacobsen, Den Kongelige Porcelænsfabrik, Georg Jensen Sølv og Danmarks Kongelige Haver. Med bogen 'Tågen Letter' er det i alt 14 bøger.

Men for Karsten Hviid adskiller denne bog med landskaberne sig fra de andre ved at være noget meget personligt.

- Det er mine meget private oplevelser, som jeg håber folk synes om, selvfølgelig. Det er klart.

Bogen er udgivet med støtte fra Velux Fonden og Den Faberske Fond på forlaget Guld og Grønne Skove.

Karsten Hviid.
Karsten Hviid.
Foto: Morten Albek

 

Oversigt

    Oversigt