Kassedame eller scan selv: Er Hanne en truet race?

Supermarkeder skifter i stor stil kassedamen ud med selvbetjeningskasser. Men den gode kassedame kan gøre en forskel, lyder det fra fremtidsforsker.

I SuperBrugsen i Næsby i Odense sidder Danmarks sødeste kassedame. Det er 53-årige Hanne Skov Andersen, der tidligere på dagen fik overrakt den titel sammen med 10.000 kroner fra ugebladet Hjemmet. 

quote Selvfølgelig er man bange for at blive skiftet ud med sådan en maskine. Men jeg tror på, at der er nogle folk, der gerne vil have den nærhed.

Hanne Skov Andersen, Danmarks sødeste kassedame 

Og kunderne er ret begejstrede for Hanne bag kassen. 

- Hun er bare fantastisk. Hun er altid glad og bliver aldrig stresset, fortæller en af kunderne i køen. 

Kassedamen kan give åndelige krammere
Og man skal ikke kimse af en god kassedames værdi, lyder det fra fremtidsforsker Liselotte Lyngsø. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Hvis man ikke har en varm og nærværende kassedame i fremtiden, så har man slet ingen kassedame. Der er allerede et supermarked i Sverige, som er ubemandet. Her bliver varerne bare scannet ud, når man forlader butikken, og så bliver der fyldt op om natten, siger Liselotte Lyngsø og fortsætter:

- En nærværende kassedame kan give åndelige krammere. Vi er hudsultne som aldrig før. Mange mennesker bor alene og at komme ned lokalt og få sig en snak, det betyder rigtig meget. Og så køber vi faktisk 30 procent mere, hvis vi får noget inspiration til noget, vi ikke vidste, siger Liselotte Lungsø.

- Så kassedamen har bestemt en bekræftelse i at være der endnu, men de skal kunne noget helt andet end at sidde med døde øjne og forestille at være en maskine, der bare scanner varerne, fortæller Liselotte Lyngsø. 

I SuperBrugsen i Næsby har Danmarks sødeste kassedame, Hanne Skov Andersen, også sine betænkninger med selvbetjeningskasserne.

Er du aldrig bange for, at du bliver byttet ud med sådan en?

- Selvfølgelig er man bange for at blive skiftet ud med sådan en maskine. Men jeg tror på, at der er nogle folk, der gerne vil have den nærhed. Ensomhed kommer du i hvert fald ikke til livs med sådanne kasser. Det er helt 100, siger Hanne Skov Andersen. 

Fremtidsforsker Liselotte Lyngsø mener, at fremtidens kassedame er en empatisk, nærværende og inspirerende person. 

- Det kan være svært med en ungarbejder på underbetaling til det. Så der skal man også opgradere sin medarbejderprofil. Det kræver i hvert fald noget træning at gå fra at være en robotkassedame med tomme øjne til at være en nysgerrig og aktiv ingrediens i lokalområdet, lyder det fra Liselotte Lyngsø. 

 

 

Oversigt

    Oversigt