Kastede molotov-cocktails mod politiet: Syv unge risikerer udvisning

Landsretten skal tirsdag i næste uge tage stilling til om syv unge fra Vollsmose skal udvises. I byretten fik de domme på otte måneders ubetinget fængsel.

Syv unge fra Vollsmose risikerer udvisning af Danmark, når Østre Landsret tirsdag tager fat på en sag om stenkast og kast med molotov-cocktails mod politiet i Odense.

Episoden fandt sted i Bøgeparken i juni sidste år, og i januar i år blev otte af de ni unge, der var mellem 15 og 17 år på gerningstidspunktet,  i byretten idømt fængselsstraffe på otte måneders ubetinget fængsel.

Fire af de ni blev idømt betinget udvisning af landet med en prøvetid på to år.

Det vil sige, at de ryger ud af Danmark, hvis de begår kriminelle handlinger i løbet af de to år.

En femte af de tiltalte, der også var krævet udvist, skulle først mentalundersøges, inden han fik sin dom.

Men han blev i maj måned ligeledes idømt otte måneders fængsel.

De fem af de ni er fra Somalia og Irak.

Syv af de ni ankede imidlertid dommene til frifindelse, mens anklagemyndigheden har modanket til skærpelse af straffene i byretten.

Anklageren Dorte Amtoft Sørensen har på forhånd undersøgt, om nogle af de tiltalte har begået ny kriminalitet siden byretsdommen, men hun ønsker ikke over for TV 2/Fyn på forhånd at oplyse, om det er tilfældet.

Det var i forbindelse med en helt rutinemæssig patruljekørsel i Vollsmose, at gruppen af unge ganske uventet pludselig gik til angreb og ramte patruljebiler med sten, flasker og brandbare væsker.

Episoden kom til at indgå i valgkampen op til Folketingsvalget. Dagen efter episoden dukkede statsminister Lars Løkke Rasmussen op i Vollsmose, og Mette Frederiksen krævede udvisning af de unge.

Også rådmand Jane Jegind (V) og rådmand Steen Møller (K) har forlangt de unge udvist.

Desuden fik sagen den konsekvens, at boligselskabet Civica forsøgte at få de dømtes familier smidt ud af Vollsmose, men det ønske underkendte boligretten i Odense, da sagen blev afprøvet på en af de tiltaltes familie.

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt