Kendt entertainer fortæller Danmarks historie til asylbørn

Entertaineren Sigurd Barrett står klar med sit livs projekt: Han vil fortælle Danmarkshistorien. I dag gør han det på Nyborg asylcenter.

Hele Danmark kender Sigurd Barrett som formidler af så forskellige emner som klassisk musik, jazz, bibelfortællinger og nordisk mytologi. Nu har den kendte enternatiner kastet sig ud i sit livs største og mest ambitiøse projekt: At formidle Danmarkshistorien.

Onsdag kan asyl- og flygtningebørn og andre børn fra de lokale skolefritidsordninger i  Nyborg  være med, når Sigurd Barrett lancerer sit store projekt på Nyborg Asylcenter klokken 14-15.

Hotel Sinatur i Nyborg har i september arrangeret en støttekoncert, hvor overskuddet skulle gå til, at Sigurd Barrett kunne komme og opføre sit show netop både for asyl- og  flygtningebørn og danske børn. Formålet er at give børnene en fælles oplevelse og vise dem, at der bliver tænkt på dem.  

For Sigurd Barrett har arbejdet med Danmarkshistorien været et af de mest meningsfulde projekter i hans karriere.

quote I mit arbejde med projektet har jeg fået en helt ny forståelse for, hvordan forskellige beslutninger og begivenheder kan forme historien og få konsekvenser, som kan mærkes i mange hundreder og endda tusinder af år frem.

Sigurd Barrett

 

Formidlingen af Danmarkshistorien sker i første omgang via bogværket "Sigurd fortæller Danmarkshistorie".  Efterfølgende kommer en lang række andre tiltag som et musikalbum, et Ipadspil, et brætspil, film, en tv-serie og en koncertturné.

I december 2016 udkommer desuden et omfattende undervisningsmateriale til folkeskolen, og til foråret kommer Sigurds Danmarkshistorie som tv-serie på DR Ramasjang.

 

Oversigt

    Oversigt