Kendt familievejleder: I stresser selv jeres børn

Alt for mange børn mistrives, men ifølge familievejleder Lola Jensen ligger en stor del af skylden hos børnenes forældre.

Tirsdag aften inviterede PIO Mental Sundhed til debatmøde på Odense Rådhus om børns mentale sundhed i samarbejde med Folkeuniversitetet i Odense. Den kendte familievejleder, Lola Jensen, som mange vil kende fra Go'morgen Danmark på TV 2, fortalte om sine erfaringer og delte ud af sin viden om børn og børnefamiliers trivsel.

quote Intet mindre end 100 procent kan gøre det, og det kløjes familierne i

Lola Jensen

I 2015 blev 4.724 børn og unge under 19 år ramt af stress. Mange af dem bliver indlagt på Odense Universitetshospital, og her oplever man en stigning i antallet af børn, der lider af stress og mistrivsel.

180 kilometer i timen

Familievejleder Lola Jensen mener, at ønsket om altid at være den bedste kan give børn og unge psykiske problemer, men at presset ofte kan findes i forældrenes forventninger til børnene.

- Vi farer af sted hele tiden med et projekt foran os. Så i stedet for at være i nu'et, kører vi med 180 kilometer i timen, og vi vil gerne have en perfekt krop, et perfekt liv og perfekte børn. Intet mindre end 100 procent kan gøre det , og det kløjes familierne i, mener Lola Jensen. 

I stedet mener hun, at børnefamilier skal stoppe op og nyde nærværet. Det rammer nemlig børnene at lade være.

- Da jeg selv havde små børn, lå vores forventninger på 70 procent, og om aftenen kiggede vi os i spejlet og sagde: "Jamen, fire-fem ting er da lykkedes". Der skal bare være lidt mere tilfredshed og nærvær og en vedkommende fornemmelse i fællesskabet. Nej, hvor kan man komme langt med det, siger Lola Jensen. 

Derfor lyder der en opfordring fra familievejlederen til forældre - især mødre - om at slippe kontrollen med det perfekte liv.

Næste debat: Jobtrivsel

Det åbne debatmøde er det tredje i rækken, arrangeret af PIO Mental Sundhed i Odense. Tidligere har historikeren og tidligere chefredaktør på Politiken Bo Lidegaard debatteret velfærdsstatens udfordringer og fremtid, og Carsten Obel, professor i mental børnesundhed, har bidraget med viden og debatoplæg om unges trivsel. 

Næste møde med PIO Mental Sundhed i Odense finder sted tirsdag den 6. juni, og det kommer til at handle om den rivende udvikling på et globaliseret arbejdsmarked, der kræver omstillingsparathed. Kan trivsel være konkurrencedygtig, spørger Steen Hildebrandt, ph.d. og professor emeritus på Aarhus Universitet og adjungeret professor på CBS og Aalborg Universitet. Som de øvrige møder er der gratis adgang for alle, og debatten bliver styret af Martin Mulvad Ernst, journalist og redaktør på TV 2/Fyn.

Du kan se hele interviewet med familievejleder Lola Jensen og Odense Kommunes børne- og ungerådmand Susanne Ursula Crawley (Radikale Venstre) herunder. 

 

 

Oversigt

    Oversigt