Kerteminde kæmper mod ny motorcrossbane

Kerteminde Kommune nedlægger veto mod det planlagte motorsportscenter i Kærby Mose.

Kerteminde Kommune vil have revurderet sagen om et nyt motorsportscenter i Kærby Mose.

Det fremgår af et høringssvar, som blev godkendt på et byrådsmøde i sidste uge - og som altså nu er sendt til By- og Kulturforvaltningen i Odense.

Det giver nogle støj-gener i Kerteminde Kommune, og det har vi vidst hele tiden, og derfor vil vi gerne finde ud af, hvor meget det reelt set kommer til at betyde, siger Hans Luunbjerg, Borgmester, Kerteminde Kommune. 

- Nu er det jo Odense Kommune, der planlægger inde i Kerteminde Kommune, og derfor vil vi gerne have Regionsrådet til at se på, om det nu er den helt rigtige beskyttelse, vi får i Kerteminde Kommune, siger Hans Luunbjerg, Bormester, Kerteminde Kommune, Venstre og fortsætter: 

-Derfor har vi så bedt om, at der er nogen, som kigger på det.

Kerteminde Kommune argumenterer blandt andet for, at planerne om at lade et motorsportsanlæg til motocross og gokartkørsel opføre tæt ved kommunegrænsen - vil belaste området med ekstra støj.

Det vil ifølge Kerteminde Kommune forringe mulighederne for at skabe udvikling og øget bosætning i netop den del af kommunen.

- Det giver nogle støjgener i Kerteminde Kommune, og det har vi vidst hele tiden, og derfor vil vi gerne finde ud af, hvor meget det reelt set kommer til at betyde, og kan det have en hæmmende udvikling, siger Hans Luunbjerg, Borgmester, Kerteminde Kommune. 

Planerne for motorsportscentret er i høring frem til den 21. august 2016, og Kerteminde Kommune har nu nedlagt veto for at få revurderet sagen. 

Det er Christiansborg-politikerne, der i sidste ende træffer den endelige beslutning i sagen.

Oversigt

    Oversigt