Borgmestre enige: Kerteminde støtter Nyborg Sygehus

Kertemindes Borgmester støtter sin kollega i Nyborg i kampen for at bevare Nyborg Sygehus.

Nu går Kertemindes Borgmester, Hans Luunbjerg aktivt ind i kampen for at bevare Nyborg Sygehus.

- Jeg mener at det er vigtigt at vi på østfyn bevarer et sygehus i Nyborg. Nyborg Sygehus er et veldrevet sygehus, der også har betydning for borgerne i Kerteminde Kommune, udtaler Hans Luunbjerg i en pressemeddelelse.

- Jeg mener det er vigtigt, at vi ikke centraliserer alle vores sundhedstilbud. En eventuel lukning af Nyborg Sygehus, vil ikke medføre en bedre kvalitet, men udelukkende medføre at de tilbud, der i dag gives på Nyborg Sygehus, flyttes. Det betyder længere afstand for borgerne, hvilket jeg ikke mener er optimalt. 

- Jeg vil derfor tage skridt til at vi fra Kertemindes Kommunes side, afsender høringssvar til regionen.

Kenneth Muhs, Borgmester i Nyborg Kommune glæder siger over opbakning fra Kerteminde og mener det er vigtigt, at fastholde et decentralt sundhedstilbud i Nyborg. 

- Nyborg Sygehus leverer høj kvalitet og samtidigt så drives sygehuset effektivt, siger Kenneth Muhs. 

- Besparelserne ved at lukke Nyborg Sygehus er lille og samtidigt så mener jeg at det er en udfordring, at den fremtidige kapacitet i det nye OUH ikke er på plads, hvorfor man risikerer, at der opstår kapacitetsproblemer. Herudover er der med en eventuel lukning af Nyborg Sygehus, ikke tale om at der sker et kvalitetsløft såfremt funktionerne flyttes fra Nyborg Sygehus. 

De to borgmestre er enige om, at det handler om at fremføre de faglige og saglige argumenter for en bevarelse af Nyborg Sygehus overfor deres politiske kollegaer i regionen.

Oversigt

    Oversigt