Kertemindes nye rådhus skudt til hjørne

Flertallet for et nyt rådhus i Kerteminde er væk: foreløbigt for de kommende to år.

Socialdemokraterne i Kerteminde har besluttet at udskyde det planlagte rådhusbyggeri to år, og dermed er der ikke længere flertal for projektet. Socialdemokraterne meddelte beslutningen på tirsdagens økonomiudvalgsmøde og efterlod dermed Venstre og Borgerlisten alene tilbage som mindretalstilhængere af byggeriet.  

- Vi går ind for et nyt Rådhus. Det gør vi ud fra følgende værdier: ordentlige arbejdsforhold for kommunens administrative medarbejder, samt den driftsbesparelse der er ved at samle administrationen under et tag, meddeler den socialdemokratiske gruppe i en pressemeddelelse.

- Med de økonomiske udfordringer Kerteminde Kommune står midt i, er der brug for, at vi alle står sammen. Desværre stjæler debatten om rådhuset fokus fra det helt væsentlige, nemlig at få styr på den daglige drift, så man sætter "tæring efter næring", fortsætter gruppen.

Socialdemokraterne understreger, at de ikke ønsker at gøre brug af muligheden for at hæve skatten:

- Vi vil ikke være med til at skævvride Danmark endnu mere end det allerede er. Vi har en regering, der har fremlagt en 2025-plan, hvor der er forslag om skattelettelser til folk med en indkomst mellem 470.000 og 1.000.000, og hvor en kommunal skattestigning vil ramme alle, også dem med den laveste indkomst.  

Socialdemokraterne ønsker fortsat, at der skal være mulighed for at placere det kommende rådhus på Strandkilen eller Posthusgrunden.

Byggeriet ventedes at komme til at koste 82,4 millioner kroner.

 

Oversigt

    Oversigt