Khat-smuglere anholdt i Middelfart

To somaliske mænd blev onsdag morgen anholdt af politiet i Middelfart. De to mænd havde angiveligt smuglet 280 kilo af rusmidlet khat ind i Danmark.

-

To somaliske mænd blev onsdag morgen anholdt af politiet i Middelfart. De to mænd havde angiveligt smuglet 280 kilo af rusmidlet khat ind i Danmark.

Bagagerummene fyldt med khat
Anholdelsen skete på en rasteplads ved Middelfart, hvor de to somaliske mænd var holdt ind med i to tyske udlejningsbiler. Begge biler havde bagagerummene fyldt med khat. De to mænd nægtede straks ethvert kendskab til bilerne.

Nægter alt
\"De nægter kendskab til bilerne og de nægter kendskab til khat\'en. Faktisk så nægter de, at de er tilstede her på politigården i Middelfart\" fortæller vicepolitikommisær Bjarne Clemmensen ved Middelfart Politi. Ifølge Bjarne Clemmensen har politiet allerede sikret beviser nok til at kæde de to somaliere sammen med de store mængder khat.

Hundepatruljer fandt beviserne
De to mænd havde smidt bilnøglerne væk i samme øjeblik politiet ankom, men senere havde politiets hundepatrulje fundet dem. \"Vi har sikret beviser nok til at det ikke nytter noget at nægte længere\", forklarer Bjarne Clemmensen.

Udenlandske biler
Den ene af de to somaliske mænd bor til dagligt i Odense på trods af de udenlandske biler. \"De fleste tror at vi udviser mindre interesse for udenlandske biler og det har smuglere længe forsøgt at udnytte. Men den har vi altså gennemskuet\", siger Bjarne Clemmensen.

Khat regnes ikke for hårdt stof
De to somaliske mænd står nu til en ubetinget fægselsstraf på to måneder. Den milde straframme set i forhold til mængden af rusmidlet skyldes at khat ikke helt regnes på niveau med for eksempel hash.

Oversigt

    Oversigt