Kim Larsen takker nej til jobbet som letbane-speaker – her er hans bud

Kim Larsen fik i en afstemning mere end hver tredje stemme, da fynboerne kom med bud på, hvem der skal speake navnene på letbanestationerne i Odense.

Efter det kom frem, at cykelkommentator og filmmand Jørgen Leth har speaket navnene på letbanestationerne i Aarhus, gik jagten i gang på at finde en fynsk pendant, til når Odense Letbane åbner i 2020.

I en afstemning på tv2fyn.dk fik sanger og musiker Kim Larsen en overbevisende sejr med mere end en tredjedel af stemmerne, men ifølge hans manager er den pladeaktuelle rocksanger ikke interesseret i jobbet som letbane-speaker i Odense. 

- Kim Larsen siger pænt nej tak. Og han foreslår samtidig, at I tilbyder jobbet til Jørn Mader, lyder det med et glimt i øjet fra Kim Larsens manager, Jørn Jeppesen. 

Larsen slog Høgh

Kim Larsen, der sammen med sit nuværende band Kjukken holder til i den fynske hovedstad, snuppede ellers solidt sejren i den uofficielle afstemning foran blandt andre radiovært Dennis Ravn, tidligere OB-målmand Lars Høgh, samt skuespillerne Morten Grunwald og Trine Dyrholm.

Jørgen Leths tidligere cykelkommentatorkollega, Jørn Mader, der er født i Svendborg, var ikke stemt ind på listen over ti kandidater, som fynboerne kunne stemme på. 

Fra 1989 til 2003 var de to cykelkommentatorer de danske stemmer i fjernsynet, når etapeløbet Tour de France hver sommer løb over skærmen på TV 2. Makkerparret huskes især for de mange legendariske citater, mens rytterne trillede rundt på de franske landeveje. 

Odense Letbane: Rigtig mange sjove forslag i spil

Til trods for Kim Larsens nej tak har man hos Odense Letbane heller ikke travlt med at vælge, hvem der skal indtale navnene på stationerne. I modsætning til Aarhus Letbane, der allerede åbner til efteråret, åbner den odenseanske først i slutningen af 2020.

Derfor er det ikke aktuelt for folkene bag letbanen i Odense at lægge sig fast på speakernavne allerede nu.

- Der har været rigtig mange sjove forslag i spil. Det har været sjovt at høre. Vi modtager altid gerne vejledende forslag – også fra fynboerne. Dejligt, hvis vi står med en bank af forslag, når vi om tre år skal tage stilling til dette, siger Benthe Vestergård, der er kommunikationschef i Odense Letbane.

Selv om 71-årige Kim Larsen har takket pænt nej til et eventuelt jobtilbud, har fynboerne alligevel mulighed for at høre den odenseanske rockstjerne, når han til juni sammen med Kjukken spiller på Tinderbox i Tusindårsskoven. 

Top-5: De fik flest stemmer

 

 

 

Oversigt

    Oversigt