I det fynske folks tjeneste

Knud Gether: Folkets kandidat skal til

Knud Gether var ved valget i 2009 den helt store stemmesluger på Langeland. Alligevel endte han uden for døren da alle andre indgik en aftale. Der har han billedligt talt stået siden.

- Vi har stået uden for i mens otte personer har bestemt det hele.

De otte personer han hentyder til er Venstres gruppe med Bjarne Nielsen i spidsen, Socialdemokratiets gruppe med Lisa Pihl Jensen i spidsen, DF ved Elisa Hansen og Konservative ved Bo C. Nissen.

Alligevel har Knud Gether stået i spidsen for, hvad han kalder en loyal opposition, som har stemt for eks. budgetterne.

En folkeligt valgt borgmester

- Jeg mener, at vi efter den 19. november skal have en folkeligt valgt borgmester og ikke en borgmester, der valgt af dem på rådhuset, siger Knud Gether, som håber på, at han kan kalde sig borgmester for Langeland d. 20. november 2013.

Knud Gether og Borgerlisten fik ved sidste valg en tredjedel af mandaterne i kommunalbestyrelsen.

- Jeg føler, det er et nederlag for demokratiet, slutter Knud Gether snakken om sidste valg.

Frem mod næste valg har Borgerlisten ikke været ude for at skaffe sig nogle venner ud over Liberal Alliance, som de er i valgforbund med. Liberal Alliance er ikke repræsenteret i kommunalbestyrelsen i denne periode.

Men det kan være, det ikke bliver nødvendigt med flere venner, fordi både Radikale og SF ikke har arbejdet ret godt sammen med borgmesteren og Venstre.

- Dette valg kan derfor meget vel kan blive et comeback til Knud Gether som borgmester. Der skal ikke flyttes mange stemmer, før flertallet tipper, - og Borgerlisten er suverænt det største parti på Langeland, siger TV2/Fyns politiske redaktør, Jesper Buch.

Attraktive boliger ved skolen og kysten

Langeland har i lang tid forsøgt at få flere børnefamilier til at flytte til øen.

- Jeg vil gerne føre mine planer om attraktive bygninger ved Skolen i Rudkøbing og kysten, så vi kan få flere unge mennesker til øen.

Planerne om boliger ved skolen i Rudkøbing er nogle Knud Gether har haft længe, men det er ikke lykkedes ham og Borgerlisten ud i livet endnu.

Mærkesager

o Bedre beskæftigelse bl.a. igennem en socialøkonomisk virksomhed

o Flere børnefamilier skal flytte til

o Langeland skal have en borgmester, som er valgt af folket