Kørestolsbruger: Tinderbox er ikke handicapvenlig

Tusindårskoven er i løbet af de her dage fyldt med 40.000 begejstrede festivalgæster, men det er ikke alle, der har lige nemt ved at komme rundt på den store plads.

I Tusindårsskoven kan der på den store bakke nydes drinks, og stemningen er i top, men det er ikke alle, der har lige adgang til alle fascilitetern på pladsen. 

Pia og John er nogle af de deltagere, der har oplevet problemer med at komme rundt. Pias mand er nemlig kørestolsbruger, og det er ikke helt let at komme fra A til B, når man man skal køres rundt. 

Vi har ikke haft de store problemer på pladsen, men vi har haft problemer med at komme ind, fordi rampen er for skrå, og der er løs grus, siger Pia.

Ægteparret er erfarene festivaldeltagere. Parret har nemlig været til flere koncerter og festivaler i blandt andet USA, hvor det har været lettere for parret at komme rundt på festivalpladserne. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- I  USA der havde vi ingen problemer. Alle hjælper, og man kan sagtens komme rundt, siger Pia, der er taget til Tinderbox Festival for anden gang sammen med sin mand, som er kørestolsbruger.

Men den ros mener hun ikke, at hun kan give videre til Tinderbox. 

- Det er svært nogle steder. Vi har ikke haft de store problemer på pladsen, men vi har haft problemer med at komme ind, fordi rampen er for skrå, og der er løs grus, forklarer Pia.

Den udfordring er de på Tinderbox dog opmærksomme på:

- Stien er noget, vi har talt med Odense Kommune om, så den kan blive fladet lidt ud. Vi er opmærksomme på, at det for nogle kan være lidt svært at komme igennem der, men vi håber, at det kan blive bedre til næste år, siger Morten Hopballe, der er pressetalsmand hos Tinderbox. 

Sidste år havde vi Handicap Forbundet forbi, som roste os i forhold til de muligheder, kørestolsbrugerne har på pladsen, forklarer pressetalsmand Morten Hopballe. 

Det er dog ikke første gang, at Pia og hendes mand John har oplevet udfordringer på Tinderbox. Pia var sammen med sin mand på Tinderbox sidste år også, og efter den oplevelse fortæller de, at de skrev til Tinderbox for at gøre dem opmærksom på problematikken i år.

- Men der er ikke sket noget. Og et andet problem er, at handicap parkeringen ligger 700 meter væk, og det synes jeg er meget langt at gå, når man har en kørestol eller rollator, forklarer Pia.

Pressetalsmand, Morten Hopballe, understreger dog, at de fra start har været opmærksomme på at gøre pladsen handicap-venlig:

- Vi synes, at vi gør, hvad vi kan for at kørestolsbrugerne har gode forhold. Sidste år havde vi Handicap Forbundet forbi, som roste os i forhold til de muligheder, kørestolsbrugerne har på pladsen, forklarer han og fortsætter:

-Vi er opmærksomme på, at der et stykke vej fra p- pladsen til festivalen, men det er blevet kortere i år i forhold til sidste år. Vi har ønsker om at rykke handicap p-pladsen endnu tættere på, men det har været svært, siger han.

Se det fulde interview med blandt andet Pia og hendes mand John øverst i artiklen.  

Oversigt

    Oversigt