Kommunalvalget går til filmen

Der bliver rig mulighed for at være kreativ, når Assens Kommune inviterer de unge til at vise på film, hvordan deres demokrati ser ud.

Borgmester i Assens Finn Brunse (S) håber, at en filmkonkurrence vil gøre de unger mere interesserede i at stemme til det kommende kommunalvalg.
Borgmester i Assens Finn Brunse (S) håber, at en filmkonkurrence vil gøre de unger mere interesserede i at stemme til det kommende kommunalvalg.

Realiteten er ikke altid, som man ønsker den; heller ikke i Assens Kommune, når det kommer til de unges valgdeltagelse.

Ligesom andre kommuner oplevede Assens Kommune også, at valgdeltagelsen faldt ved sidste kommunalvalg - og især blandt førstegangsvælgerne var stemmeprocenten lav.

Det vil Assens Kommune gøre noget ved, og derfor laver kommunen i år en kampagne for at få flere til at stemme.

Ét af tiltagene er en filmkonkurrence for de ældste folkeskoleklasser, klasserne på ungdomsuddannelserne - og andre unge, som finder projektet spændende.

De unge skal give deres svar på spørgsmålet "Hvad er demokrati for dig?" i en film på maks to minutter.

- Med filmkonkurrencen, og de andre initiativer målrettet de unge, vil vi gerne gøre dét at stemme til noget personligt. Jeg håber, at de unge vil fatte interesse for politik - også på det kommunale plan - og finde ud af, at de valg, de tager, og de kryds, de sætter, har en betydning. Også på det lidt større plan, hvor de kan gøre deres indflydelse gældende, siger borgmester i Assens Finn Brunse (S).

Tværfaglig jury

Når filmene er indsendt, bliver de bedømt af en jury, som består af både politikere og mediefolk.

Jurymedlemmerne er Finn Brunse, borgmester i Assens, Søren Steen Andersen, 1. viceborgmester i Assens, Henrik Juel Skovrider, lokalredaktør ved Fyens Stiftstidende og Bo Damgaard, direktør for FilmFyn.

Oversigt

    Oversigt